«Ας είμαστε ξεκάθαροι. Δεν είμαστε το φαβορί στον αγώνα με την Σάλκε, αλλα θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε» δήλωσε ο Χουμπ Στέφενς μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Σάλκε για την φάση των πλει οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ολλανδός τεχνικός, που επιστρέφει στην παλιά του ομάδα, δεν έκρυψε τα συναισθήματα του. «Χαίρομαι που βλέπω φίλους και συνεργάτες με τους οποίους είχαμε μία μακροχρόνια συνεργασία.

Είμαι όμως επαγγελματίας. Με την ίδια όρεξη που δούλευα τα προηγούμενα χρόνια για την Σάλκε, δουλεύω τώρα για τον ΠΑΟΚ.

Φυσικά και δεν θα είναι ευχάριστο να βγάλουμε την Σάλκε εκτός, αλλα αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε» δήλωσε ο Στέφενς, ενώ όταν ρωτήθηκε αν το παιχνίδι Σάλκε-ΠΑΟΚ είναι μια μάχη όπως εκείνη του Δαυίδ με τον Γολιάθ, είπε: «Θα δείξουν τα δύο παιχνίδια εάν είναι αγώνας Δαυίδ εναντίον Γολιάθ.

Θέλουμε να δείξουμε την ποιότητα και το επίπεδό μας στον αγώνα. Είδα το παιχνίδι με την Βόλφσμπουργκ και δεν διαπίστωσα σημαντικές αδυναμίες στην Σάλκε.

Έχει μεν τραυματίες, αλλα είναι μια καλή ομάδα και έχει αντικαταστάτες. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, η Σάλκε έχει πολύ μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα. Όταν βλέπω να γίνονται μεταγραφές με οκτώ εκατομμύρια ευρώ και ξέρω ότι αύριο η Σάλκε μπορεί να δώσει ακόμη και εκατό εκατομμύρια για μια μεταγραφή, δεν μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με έναν τραυματισμό».

Ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του «Veltins Arena» θα έχει στο πλευρό του περισσότερους από 2.200 φιλάθλους (που ήταν τα εισιτήρια που πήρε επίσημα) αφού οι έλληνες ομογενείς που βρίσκονται στην Γερμανία, έχουν προμηθευτεί εισιτήρια από μόνοι τους.

Παράλληλα, θα έχει πλάι του και τους Βιερίνια, Σταφυλίδη και Μαλεζά, που αγωνίζονται σε Γερμανικές ομάδες και ειδοποίησαν ότι θα ταξιδέψουν στο Γκελζενκίρχεν για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Ο προπονητής της Σάλκε Γιενς Κέλερ, αφού ανέφερε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια δυνατή ομάδα, ισάξια με την Μέταλιστ, συμπλήρωσε:

«Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Παίζουμε σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και πέρυσι πετύχαμε τους στόχους μας. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και στα δύο αυτά παιχνίδια. Ξέρουμε τη δύναμη μας. Πέρσι εμφανιστήκαμε πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ και είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε το ίδιο και φέτος».

Το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάννης, απέρριψε και την δεύτερη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Μέταλιστ, η οποία τελικά δεν ταξίδεψε στην Γερμανία, όπως είχε πει ότι θα κάνει.