Σηκώνοντας τον Ντέγκο Μαραντόνα στα χέρια τους ευχαρίστησαν οι παίκτες της ερασιτεχνικής ομάδας Ντεπορτίβο Ριέστρα(www.mundoriestra.com.ar) του Μπουένος Άιρες τον θρύλο των γηπέδων για τη συμβολή του στην ψυχολογική προπαρασκευή του αγώνα απέναντι στην ομάδα Σαν Μιγκέλ.

Νίκη με 2-1 πέτυχε η Ντεπορτίβο Ριέστρα στο πρώτο ματς που ανέλαβε ο Μαραντόνα καθήκοντα ως εμψυχωτής της.

Όπως γράφει ο Τύπος της Αργεντινής, την παραμονή ο Μαραντόνα έμεινε μαζί με τους παίκτες μέχρι τα μεσάνυχτα δίνοντας συμβουλές. Η συνάντηση περιελάμβανε και διήγηση ανέκδοτων από τον βετεράνο αργεντινό σταρ.

«Ήταν αξέχαστη εμπειρία», ήταν η κοινή δήλωση των ποδοσφαιριστών της Ντεπορτίβο Ριέστρα για τη συνάντηση με τον θρύλο των ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Τη ημέρα του αγώνα ο Μαραντόνα πήγε στο γήπεδο μία ώρα πριν τη σέντρα, χαιρέτησε δια χειραψίας τους παίκτες στο κέντρο του και διάλεξε θέση κοντά στον αγωνιστικό χώρο.

Το γήπεδο χωρητικότητας 2000 θέσεων ήταν κατάμεστο και λόγω της παρουσίας του αργεντινού σταρ.

Ο διάσημος εμψυχωτής της Ντεπορτίβο Ριέστρα έζησε με πάθος το ματς:πανηγύρισε με ενθουσιασμό τα γκολ, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή για αποφάσεις του, ενώ μιλούσε επί 90 στους παίκτες του, με τους οποίους στο τέλος γιόρτασε το νικηφόρο αποτέλεσμα.

«Είδατε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε. Όλα είναι δυνατόν να γίνουν», φώναξε στην ομάδα του ο Μαραντόνα στη λήξη του αγώνα.

Κάποιοι παίκτες δεν συγκρατήθηκαν και δάκρυσαν μπροστά του!Σε συνδυασμό με τις άλλες δραστηριότητές του, ο μεγάλος άσος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ντεπορτίβο Ριέστρα που συμμετέχει στην 5η κατηγορία.