Ο Αστον Κούτσερ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να υποδυθεί τον Στιβ Τζομπς στο ξεκίνημα της καριέρας του, που κατέληξε σε μία επιτυχία η οποία άλλαξε την ταχύτητα με την οποία αντιλαμβανόμαστε και πληροφορούμαστε τις αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο.

Ομως τα μικρά χαμόγελα αυταρέσκειας του Κούτσερ στα πλάνα του Τζόσουα Μάικλ Στερν στη νέα ταινία «Jobs» δεν έπεισαν τους αμερικανούς κριτικούς κινηματογράφου. Πολύ περισσότερο δεν βοήθησαν οι δηλώσεις του στο κόκκινο χαλί, στην πρεμιέρα της ταινίας, ότι η μελέτη του ρόλου του και η προσπάθειά του να κατανοήσει τον εσωστρεφή χαρακτήρα του ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς τον έκαναν να αλλάξει γνώμη για τη σημασία του διαχωρισμού ιδιωτικής ζωής και δημόσιας προβολής.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, που βασίζεται στο σενάριο του Ματ Γουίτλεϊ, έχει ενοχληθεί με την κριτική αντιμετώπιση από την πλευρά του Στιβ Βόζνιακ, συνιδρυτή της Apple και φίλου του Τζομπς.

Ο οποίος αφού αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη και να τον συμβουλεύσει για το πώς να προσεγγίσει την κινηματογραφική βιογραφία για τον ασυνήθιστης ευφυΐας άνθρωπο ο οποίος απέτυχε να τελειώσει τις σπουδές του στο κολέγιο, εξέφρασε γραπτώς τις αντιρρήσεις του στην τεχνολογική ιστοσελίδα Gizmodo. Ο Βόζνιακ ισχυρίζεται ότι η ταινία του Τζόσουα Μάικλ Στερν έχει πολλές ανακρίβειες και ότι η προσέγγιση του Κούτσερ στον ρόλο του «είναι ιδωμένη μέσα από γυαλιά με ροζ φακούς. Υποψιάζομαι ότι το λάθος της ταινίας έχει να κάνει με την ιδέα που έχει ο Κούτσερ για τον Τζομπς», γράφει ο Βόζνιακ.

Και ο πρωταγωνιστής της ταινίας ανταπαντά ότι ο Βόζνιακ ήταν «υπερβολικά μη διαθέσιμος απέναντί μας όταν ξεκινούσαμε την παραγωγή. Είναι ευφυής άνθρωπος και σέβομαι τη δουλειά του, αλλά δεν μας έδωσε την ελάχιστη πληροφορία». Ο Κούτσερ είπε επίσης στο πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες ότι ο Βόζνιακ, ο οποίος υπήρξε ο σχεδιαστής του υπολογιστή Apple II και αποχώρησε από την εταιρεία το 1987, είχε πληρωθεί από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Ααρον Σόρκιν για να υποστηρίξει τη δική του κινηματογραφική εκδοχή με θέμα τη ζωή του Στιβ Τζομπς. «Ισως λοιπόν οι αντιρρήσεις του σχετίζονται με αυτή τη συνεργασία του με τον Σόρκιν».

Στο μεταξύ, ο Σόρκιν δουλεύει την ταινία του βασιζόμενος στην εγκεκριμένη βιογραφία του Γουόλτερ Αϊζακσον «Στιβ Τζομπς», που κυκλοφόρησε το 2011. Η ταινία θα είναι έτοιμη το 2015.