Χάλκινο δαχτυλίδι του 14ου αιώνα, το οποίο έχει ειδική θήκη για δηλητήριο, ανακαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφών στο ακρωτήριο Καλιάκρα στις βουλγαρικές ακτές.

Πρόκειται για το πρώτο δαχτυλίδι - φονικό όπλο που βρέθηκε στη Βουλγαρία, δήλωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια και αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Μπόνι Πετρούνοβα, που είναι επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων που διεξάγουν τις ανασκαφές.

«Η συγκλονιστική ανακάλυψη έγινε σε ένα μέρος όπου ζούσαν αριστοκράτες του Δεσποτάτου του Ντομπρουτζα» υποστήριξε η ίδια.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το δαχτυλίδι είναι μια άμεση απόδειξη ότι οι δολοφονίες, κυρίως πολιτικής φύσης, γίνονταν τον 14ο αιώνα με τη χρήση δηλητηρίου. Το δαχτυλίδι πιθανότατα συνδέεται με τη σύγκρουση μεταξύ του τοπικού ηγέτη του Ντομπρότισα και του γιου του Ιβάνκο Τέρτερ, που είναι γνωστό ότι έτρεφαν έντονο μίσος ο ένας για τον άλλον.

Η ανακάλυψη του δαχτυλιδιού εξηγεί τους πολλούς θανάτους που καταγράφηκαν στο ακρωτήριο Καλιάρκα, μεταξύ των αριστοκρατών κοντά στον Ντομπρότιτσα, τόνισαν οι επιστήμονες.

Το δαχτυλίδι έχει επάνω του κολλημένο ένα μικρό στρογγυλό δοχείο, το οποίο φέρει μια μικροσκοπική οπή που επιτρέπει τη ροή υγρού μέσα σε αυτό.

Το δοχείο μπορούσε να γεμίσει με δηλητήριο, το οποίο, στη συνέχεια, έπεφτε κρυφά στο ποτήρι του θύματος. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το δαχτυλίδι το φορούσε άντρας, πιθανότατα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από