Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων τρία παιδιά, είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όταν ΙΧ έπεσε σε στάση λεωφορείου του ΟΑΣΘ.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί, στην οδό Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε, ένας 20χρονος που οδηγούσε ΙΧ αυτοκίνητο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, βγήκε από το οδόστρωμα κι έπεσε πάνω σε στάση του ΟΑΣΘ, παρασύροντας πέντε άτομα που εκείνη την ώρα περίμεναν το αστικό λεωφορείο.

Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ένας 75χρονος και να τραυματιστούν μία 41χρονη μητέρα και τα ηλικίας 17, 16 και 11 ετών παιδιά της, καθώς επίσης μία γυναίκα 51 ετών.

Σύμφωνα με την Τροχαία, ο 20χρονος πιθανότατα επιχείρησε να αποφύγει τη σύγκρουση με άλλο ΙΧ αυτοκίνητο, που οδηγούσε 72χρονος.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης για τις συνθήκες του δυστυχήματος, μελετάται το ενδεχόμενο ένας από τους δύο οδηγούς να παραβίασε ερυθρό σηματοδότη. Πάντως, οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν και δίνουν καταθέσεις στο ανακριτικό τμήμα της Τροχαίας.