Ο τρόπος που ποζάρει η Φραντζέσκα Τσάουκι για να φωτογραφιστεί παραπέμπει σε μια σταρ του σινεμά παρά σ' ένα από τα μέλη μίας από τις πιο σημαντικές επιτροπές του Βατικανού.
Τον προηγούμενο μήνα ο Πάπας Φραγκίσκος διόρισε την 27χρονη μαροκινοϊταλίδα σύμβουλο δημοσίων σχέσεων ως ένα από τα οκτώ μέλη της επιτροπής επιτήρησης των οικονομικών υποθέσεων της Αγίας Εδρας. Τότε, η κίνηση του Πάπα είχε εκληφθεί ως έκφραση της αποφασιστικότητάς του να φέρει νέο αίμα στους κόλπους του Βατικανού. Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, αυτή η αναπάντεχη επιλογή του Φραγκίσκου μετατράπηκε σε πονοκέφαλο για τον ίδιο εξαιτίας της δημοσιοποίησης μηνυμάτων που η Τσάουκι είχε αναρτήσει στο twitter μερικές εβδομάδες πριν και στα οποία αναφέρεται επικριτικά σε σημαίνουσες προσωπικότητες.
Σε ένα από αυτά, χαρακτηρίζει τον καρδινάλιο Ταρτσίζιο Μπερτόνε,  υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, «διεφθαρμένο». Σε ένα δεύτερο μήνυμά της, δηλώνει ότι ο προκάτοχος του Φραγκίσκου, Βενέδικτος ΙΣΤ', ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του τον Φεβρουάριο, έπασχε από λευχαιμία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις, ενώ σε ένα τρίτο ισχυρίζεται ότι ο Πάολο Γκαμπριέλε, ο πρώην οικονόμος του Βενέδικτου ΙΣΤ', ο οποίος έχει καταδικαστεί για την κλοπή και τη διαρροή απόρρητων παπικών εγγράφων, δεν προέβη ποτέ στις συγκεκριμένες ενέργειες. Σύμφωνα με τα ιταλικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το συγκεκριμένο γεγονός είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τη μάχη εξουσίας που έχει ήδη ξεκινήσει στο Βατικανό. Μάχη στην οποία βρίσκονται αντιμέτωποι ο Πάπας Φραγκίσκος, από τη μία πλευρά, και η πανίσχυρη Κουρία, από την άλλη πλευρά, το σώμα διακυβέρνησης της Αγίας Εδρας, μέλη του οποίου κατηγορούνται για ευνοιοκρατία και εμπλοκή σε σεξουαλικά σκάνδαλα και σε σκάνδαλα διαφθοράς.
Υπόνοιες δυσφήμησης
Πολλοί θεωρούν πως η δημοσιοποίηση των μηνυμάτων εντάσσεται στην προσπάθεια της Κουρίας να δυσφημήσει τα πρόσωπα τα οποία επιλέγει ο Ποντίφικας με στόχο την ανανέωση της διοίκησης του Βατικανού.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από