Τουλάχιστον 24 αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα ανταρτών σήμερα, Δευτέρα στην χερσόνησο του Σινά.

Οι αστυνομικοί επέβαιναν σε δύο λεωφορεία που δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από ενόπλους κοντά στην πόλη Ράφα στα σύνορα με τη Γάζα.

Δυνάμεις ασφαλείας του Σινά ανέφεραν ότι οι ένοπλοι ανάγκασαν τους αστυνομικούς να κατέβουν από τα λεωφορεία και μετά τους πυροβόλησαν, σχεδόν εξ επαφής.

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή αυτή εδώ και πολλά χρόνια.

Οι αρχές της Αιγύπτου έκλεισαν, αμέσως μετά την επίθεση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν και ρουκέτες, το μεθοριακό πέρασμα στη Ράφα από και προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Την περασμένη εβδομάδα οι μεταβατικές αρχές της Αιγύπτου, η οποία βυθίζεται σε νέα πολιτική κρίση, με επεισόδια βίας τα οποία έχουν στοιχίσει τη ζωή 800 και πλέον ανθρώπων, είχαν ανακοινώσει ότι θα έκλειναν το πέρασμα αυτό για ένα απροσδιόριστο διάστημα, αλλά αυτό άνοιξε ξανά εν μέρει το Σάββατο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Χαμάς, της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία κυβερνά τον παλαιστινιακό αυτό θύλακα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου κατηγόρησε «τρομοκράτες» τους δράστες που εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες εναντίον δύο μικρών λεωφορείων στα οποία επέβαιναν αστυνομικοί που πήγαιναν στην πόλη Ράφα.

Καθώς όλη η Αίγυπτος, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, συνεχίζει να σπαράσσεται από επεισόδια βίας, η σημερινή επίθεση αύξησε σε 73 τον απολογισμό των νεκρών στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν σκοτωθεί μόνο στο βόρειο Σινά μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό την 3η Ιουλίου, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, ο στρατός έχει ανακοινώσει ότι σκότωσε περίπου 70 «τρομοκράτες» στο Σινά.

Ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν δημιουργήσει βάσεις στη χερσόνησο, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καλύπτεται από έρημο και κατοικείται από Βεδουίνους, οι σχέσεις των οποίων με την κεντρική εξουσία στην Αίγυπτο είναι ιστορικά κακές.

Η περιοχή επίσης αποτελεί θέατρο ενός εκτεταμένου λαθρεμπορίου διαφόρων ειδών κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ.

Από τον περασμένο Ιούλιο, οι αρχές της Αιγύπτου ανέπτυξαν ενισχύσεις στη χερσόνησο για να αντιμετωπίσουν τις ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις.