Επίδειξη δύναμης από τη Γιουβέντους στην Ιταλία, με το καλημέρα. Η μεγάλη κυρία, στον τελικό του Σούπερ Κάπ συνέτριψε τη Λάτσιο με 4-0 και έδειξε σε όλους τα…δόντια της εν’ όψει της νέας σεζόν, την οποία ξεκίνησε ιδανικά με τον πρώτο τίτλο.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας ήταν καταιγιστική ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και υποχρέωσε σε ένα εφιαλτικό πεντάλεπτο τους Λατσιάλι σημειώνοντας σε αυτό το διάστημα τρία γκολ.

Το συγκρότημα του Αντόνιο Κόντε ήταν κυρίαρχο σε όλο τον αγώνα, ο οποίος μάλιστα έγινε στην έδρα της αντιπάλου του, στο Ολύμπικο της Ρώμης

.

Ο Γάλλος Πολ Πογκμπά, μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού ο Μαρκίζιο) άνοιξε το σκορ με όμορφο γυριστό σούτ.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση και ο Μπουφόν που έσωσε τη Γιούβε από την ισοφάριση και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήρθε η…καταιγίδα, από το 52ο-56ο λεπτό.

Ο Κιελίνι έκανε το 2-0 στο 52΄ με κοντινό πλασέ μετά από ασίστ του Λίχτσταϊνερ (52′), με τον τελευταίο να χρίζεται σκόρερ δύο λεπτά αργότερα επίσης με πλασέ. Το σκόρ έκλεισε στο 56’ ο Τέβες που πήρε το ριμπάουντ στην απόκρουση του Μαρκέτι στο σουτ του Πογκμπά.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι (75′ Κασέρες), Μπονούτσι, Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ (82′ Ογκμπόνα), Βιδάλ, Πίρλο, Μαρκίζιο (20′ Πογκμπά), Ασαμόα, Τέβες, Βούτσινιτς

Λάτσιο: Μαρκέτι, Καβάντα, Μπιάβα, Ντίας, Ράντου (57′ Φλόκαρι), Μπίλια (71′ Ονάζι), Λεντέσμα (57′ Έντερσον), Καντρέβα, Ερνάνες, Λούλιτς, Κλόζε