Οι μεγαλύτεροι σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικοί χώροι, της Ακρόπολης και του Σουνίου, την ώρα που η πανσέληνος αύριο θα βρίσκεται στην «καλύτερη στιγμή της» θα είναι κλειστοί. Για λόγους ασφαλείας μετά τις 8 το βράδυ δεν επιτρέπεται η είσοδος στους επισκέπτες εξαιτίας των έργων που γίνονται στους χώρους αυτούς, κατά την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Για όσους θέλουν να απολαύσουν το φεγγάρι στο Σούνιο, οι αρμόδιοι ενημερώνουν ότι… μπορούν να έχουν θέα προς τον Ναό του Ποσειδώνα από το γειτονικό ύψωμα, στο οποίο η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

Την πανσέληνο του Αυγούστου το Μουσείο της Ακρόπολης θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα –η είσοδος θα είναι ελεύθερη μετά τις 9. Στον προαύλιο χώρο του θα ακουστούν στις 9.30 το βράδυ ελληνικές και ξένες μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Στρατιωτικής Μουσικής Αθηνών(ΑΣΔΥΣ), με δραστηριότητα από το 1856 και διευθυντή κάποτε τον Μανώλη Καλομοίρη.

«Στου Φιλοπάππου είναι η αγάπη μου κρυμμένη κάπου» έχει τίτλο η εκδήλωση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων αύριο στις 9.30 το βράδυ. Από τους πιο διάσημους προορισμούς της βραδιάς είναι η επίσκεψη στην περιοδική έκθεση «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων – Το πλοίο, οι θησαυροί και ο μηχανισμός» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου η είσοδος θα είναι δωρεάν από τις 8 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών θα διοργανωθεί συναυλία με τη Λίνα Νικολακοπούλου και την Αργυρώ Καπαρού στις 9 μ.μ. Επίσης, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας συναυλία του Βασίλη Λέκκα και της Μελίνας Κανά.