Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 40ός Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού, στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Γορτυνίας.

Το πρώτο βραβείο καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για ενηλίκους απονεμήθηκε στον Γιώργο Ασημακόπουλο με το τραγούδι «Ομορφονιός καθότανε», το δεύτερο στην Ουρανία Σαραντοπούλου με το τραγούδι «Βασιλικός στην πόρτα σου» και το τρίτο στην Ελένη Χρήστου με το «Βασιλαρχόντισσα».

Στην κατηγορία καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για νέους έως 18 ετών το πρώτο βραβείο απέσπασε η Γεωργία Μουστογιάννη, το δεύτερο η Ιωάννα Κωτούλα και το τρίτο η Βασιλική Μαριώλου, ενώ στην κατηγορία καλύτερη εκτέλεσης παραδοσιακού μουσικού οργάνου ο Παναγιώτης Κοκκώνης πήρε το πρώτο βραβείο στη φλογέρα και ο Αλέξης Τζέμης το δεύτερο στην γκάιντα.

Ο λαγκαδινός δημοσιογράφος Γιώργος Δόγας είπε για το δημοτικό τραγούδι: «Τα τραγούδια του λαού μας είναι αγνά αγριολούλουδα που φυτρώσανε απάνω στις καθαρές και βασανισμένες βραχόπετρες, όπου τις δέρνει ο πόνος, μα που φεγγοβολάνε σαν διαμάντια από τον ήλιο και που ξεπλένονται από την καθαρή βροχούλα».