Η μάχη κατά της παιδικής παχυσαρκίας θα δοθεί αυτή τη φορά σε ρυθμούς… χιπ χοπ. Κι αυτό επειδή η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε να συνεχίσει την καμπάνια Let’s Move! για μια πιο υγιεινή διατροφή κυκλοφορώντας ένα χιπ χοπ άλμπουμ με τίτλο «Songs for a Healthier America».

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δεν είναι ωστόσο διατεθειμένη να ραπάρει – ούτε να θυσιάσει τη γκαρνταρόμπα της για να φορέσει φαρδιά παντελόνια. Θα επιλέξει ωστόσο τους μουσικούς που θα συμμετέχουν και θα εμφανίζεται στα βίντεο κλιπ των τραγουδιών τους.

Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει 19 τραγούδια και έχουν ήδη συμφωνήσει με την Ομπάμα οι Ashanti, Arti Green και Run-DMC.

Τα κομμάτια μιλούν για το φαγητό, όπως άλλωστε αποκαλύπτουν και οι τίτλοι τους: «We Like Vegetables», «U R What You Eat», «Veggie Luv».

Το πρώτο σινγκλ «Everybody» με τους Jordin Sparks, Doug E. Fresh και Dr. Oz έχει ήδη κυκλοφορήσει, με την Μισέλ Ομπάμα να μιλάει για την εν λόγω καμπάνια. Ολόκληρο το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα στο Διαδίκτυο στις 30 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα Partnership for a Healthier America’s.

Η σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε την καμπάνια Let’s Move! το 2010. «Πρόκειται για το πάθος μου. Είναι η αποστολή μου. Είμαι αποφασισμένη να συνεργαστώ με φίλους σε όλη τη χώρα για να αλλάξω τον τρόπο που η νέα γενιά εκλαμβάνει το φαγητό και τη διατροφή» σημειώνει η ίδια.