Τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει ο ηγέτης της ιταλικής κεντροδεξιάς έδωσε στους υποστηρικτές του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μέσω ανάρτησης που έκανε στο facebook. «Εγώ δεν το βάζω κάτω, αντέχω» λέει ο Καβαλιέρε στο μήνυμά του που συνοδεύεται από το σήμα και τα χρώματα της «αναστημένης» Forza Italia.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τονίζει ότι «θα υπηρετήσει μέχρι τέλους το συμφέρον των Ιταλών» και καλεί τους υποστηρικτές του κόμματός του «να προχωρήσουν με θάρρος».

«Δεν θα σας ντροπιάσω, ας προετοιμαστούμε για θετικές εξελίξεις» προσθέσει ο Καβαλιέρε.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει αποφασίσει τη μετονομασία του Λαού της Ελευθερίας (Pdl) σε Forza Italia, το κόμμα με το οποίο είχε κάνει προ 20ετίας την είσοδό του στην ιταλική πολιτική σκηνή κερδίζοντας για πρώτη φορά τις βουλευτικές εκλογές το 1994.

Την ίδια στιγμή, όλοι αναμένουν στις 9 Σεπτεμβρίου την επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας, η οποία καλείται να αποφασίσει για την αποπομπή ή μη του Μπερλουσκόνι μετά την οριστική καταδίκη του από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας για την υπόθεση της Mediaset.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, ο Μπερλουσκόνι σε συναντήσεις και επαφές με τους στενούς του συνεργάτες φέρεται να τάσσεται υπέρ της «σκληρής γραμμής», με νέα πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο ή στην αρχή του χειμώνα.

Η στάση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, στην βεβαιότητα του Μπερλουσκόνι ότι δεν θα δοθεί «πολιτική λύση» που να επιτρέψει να μην εκτίσει, έστω σε κατ’ οίκον περιορισμό, την ποινή φυλάκισης ενός έτους -η οποία εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα τρία χρόνια καταδίκης για φορολογική απάτη δεν έχει παραγραφεί.