Στο πάνθεον της ιστορία πέρασε το απόγευμα της Κυριακής ο Γιουσέιν Μπόλτ. Ο Τζαμαϊκανός πήρε από το χέρι την εθνική ομάδα της χώρας του και την οδήγησε σε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στα 4χ100.

Αυτό ήταν το 8ο χρυσό του μετάλλιο στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ των μεγάλων Αμερικανών Κάρλ Λιούις και Μάικλ Τζόνσον.

Με το που τελείωσε τον αγώνα, που ήταν και ο τελευταίος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο τζαμαϊκανός σούπερ στάρ πέταξε τα παπούτσια του στην εξέδρα (ο τυχερός που τα πήρε μπορεί σε λίγα χρόνια να κάνει μια μικρή περιουσία πουλώντας τα στο ιντερνετ) και άρχισε να χορεύει όχι όμως χορούς της πατρίδας όπως συνηθίζει, αλλά τον κλασσικό ρώσικο χορό αφιερώνοντας έτσι την εμφάνισή του στο κοινό, το οποίο και ευχαρίστησε.

Ο Μπόλτ συνολικά έφτασε τα δέκα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς στο μακρινό 2007 στην Οζάκα της Ιαπωνίας, ήταν η τελευταία φορά που είχε χάσει σε μεγάλη διοργάνωση τρέχοντας ! Ηταν δεύτερος τόσο στα 200 μέτρα όσο και στη σκυταλοδρομία 4χ100.

Συνεπώς το ρεκόρ του (8χρυσά και 2 ασημένια) είναι το καλύτερο όλων των εποχών, με τον Κάρλ Λιούις να ακολουθεί με 8 χρυσά, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο. Στο Πεκίνο σε δύο χρόνια θα έχει την ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον ένα ακόμα χρυσό και να μείνει μόνος πρώτος στη σχετική λίστα.

Οι Αμερικανοί έκαναν καλύτερες αλλαγές και πίστευαν στην έκπληξη, αλλά ο Γιουσέιν Μπόλτ δεν το συζητούσε. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ασχμέαντ άνοιξε το δρασκέλισμα του, ξεκαθάρισε άμεσα ποιος θα είναι ο νικητής και πάλεψε και για το Παγκόσμιο ρεκόρ (οι Τζαμαϊκανοί θα έσπαγαν το περσινό δικό τους από το Λονδίνο και τους Ολυμπιακούς), χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η επίδοση της Τζαμάικας πάντως (37.36) είναι ρεκόρ αγώνων με τις ΗΠΑ να ακολουθούν στη δεύτερη θέση (37.66) και τη Μεγάλη Βρετανία να μένει στο χάλκινο μετάλλιο (37.80).

Η Τζαμάικα πάντως έκανε το 6/6 στα σπρίντ, αφού λίγο νωρίτερα και η γυναικεία ομάδα της χώρας με την Φρέιζερ-Πράις να δίνει ρεσιτάλ στο τελευταίο κατοστάρι πήρε το χρυσό μετάλλιο. Έτσι η Τζαμάικα τελείωσε τους αγώνες με έξι χρυσά (πίσω από τη Ρωσία που είχε επτά και τις ΗΠΑ με έξι ) εκ των οποίων τρία πήρε ο Μπόλτ και άλλα τρία η Φρέιζερ (με βοήθεια στις σκυταλοδρομίες).