Οριστικά στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα συμμετάσχει ο ΠΑΟΚ μετά την απόρριψη του αιτήματος της Μέταλιστ από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) για αναστολή της τιμωρίας αποκλεισμού της ενός έτους από τα κύπελλα Ευρώπης που της επέβαλε η UEFA.

«Δυστυχώς το CAS απέρριψε το αίτημά μας για αναστολή της τιμωρίας. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο. Οι δικηγόροι μας εξετάζουν ποιο άλλο μέσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Προφανώς η απόφαση του CAS λήφθηκε χθες, γιατί σε αυτή δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελβετίας, την οποία τους αποστείλαμε σήμερα το πρωί. Πιθανόν να καταθέσουμε νέα έφεση ζητώντας να ληφθεί υπόψη η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελβετίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ουκρανικού συλλόγου Κονσταντίν Πιβοβάροφ.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: «Το ανώτατο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) απέρριψε το αίτημα αναστολής τιμωρίας μονοετούς αποκλεισμού της Μέταλιστ που επιβλήθηκε από την UEFA. Ως εκ τούτου ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί εναντίον της Σάλκε στα Play-off του Τσάμπιονς Λιγκ».

Η Μέταλιστ «έπαιξε τα ρέστα της» στην υπόθεση της συμμετοχής της στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλα δεν τα κατάφερε. Μπορεί να εξασφάλισε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελβετίας για αναστολή της απόφασης του CAS, όμως το Ανώτατο αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάννης, παρά το ότι ενημερώθηκε για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελβετίας, δεν έκανε δεκτή την αίτηση της Μέταλιστ για αναστολή της ποινής αποβολής από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις την περίοδο 2013-2014 που της επέβαλε η ΟΥΕΦΑ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μάλιστα, αναφέρει τα εξής:

«Το Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) έλαβε υπ΄ όψιν το επείγον αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα από τη Μέταλιστ Χάρκιφ, εναντίον της απόφασης που πήρε το Σώμα Εφέσεων της UEFA στις 14 Αυγούστου 2013. Η απόφαση του ήταν να αποκλείσει τη Μέταλιστ Χάρκιφ από τις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013-2014 και να αντικατασταθεί από τον ΠΑΟΚ.

Την ίδια μέρα που πήρε την απόφαση της UEFA, το σωματείο κατέθεσε επείγον αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα στο CAS, ζητώντας το «πάγωμα» της απόφασης και την επαναφορά της στις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013-2014.

Στις 15 Αυγούστου 2013, η UEFA και ο ΠΑΟΚ κατέθεσαν ο καθένας γραπτό υπόμνημα ως απάντηση στο αίτημα του σωματείου για ασφαλιστικά μέτρα. Αφού λήφθηκαν υπ΄όψιν τα υπομνήματα όλων των πλευρών, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του τμήματος Διαιτητικών Εφέσεων αποφάσισε να αρνηθεί το αίτημα της Μέταλιστ. Συνεπώς, η απόφαση της UEFA παραμένει σε ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι η Μέταλιστ Χάρκιφ, δε συμπεριλαμβάνεται στις διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2013-2014».