Την ώρα που ετοιμάζονται να γευτούν νέα τούρτα το απόγευμα της Παρασκευής στην εθνική ομάδα μπάσκετ (με αφορμή τα γενέθλια που έχει σήμερα ο Νίκος Ζήσης) ο Αντρέα Τρινκιέρι ψάχνει για γκάρντ !

Ένα νέο ατυχές περιστατικό, που συνέβη στην τελευταία προπόνηση, με τον Δημήτρη Κατσίβελη να χτυπά στον αντίχειρα του δεξιού του χεριού, ανάγκασε τον ομοσπονδιακό τεχνικό να καλέσει εκτάκτως τον Λευτέρη Μποχωρίδη που θα ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη για τα δύο φιλικά της εθνικής στο τουρνουά στη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά.

Ο Κατσίβελης στην προπόνηση της Πέμπτης, εν΄όψει των αγώνων στο Ηράκλειο χτύπησε τον αντίχειρα και μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο (για μαγνητικές τομογραφίες και ακτινογραφίες) με τον γιατρό της ομάδας Θεόφιλου Δημητριάδη, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάκωση στον δεξιό αντίχειρα. Ο νεαρός θα ταξιδέψει πάντως στο Ηράκλειο (όπως και οι Μπουρούσης και Καϊμακόγλου που ακολούθησαν και την Πέμπτη ατομικό πρόγραμμα) αλλά δεν θα αγωνιστεί για να μην επιβαρύνει την κατάστασή του.

Έτσι ο Μποχωρίδης θα είναι η έκτακτη λύση του Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού σε πρώτη φάση για το τουρνουά στην κρητική πρωτεύουσα, όπου θυμίζουμε η εθνική μας θα αντιμετωπίσει στο κλειστό “Δυο Αοράκια” το Σάββατο το κολέγιο της Φλόριντα και την Κυριακή την Αγγλία, συνεχίζοντας τους αγώνες προετοιμασίας εν’ όψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας τον Σεπτέμβριο.

Πάντως ο ίδιος ο Τρινκέρι κατά την αναχώρηση της ομάδας για το Ηράκλειο, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για να χάσει το Ευρωμπάσκετ ο Κατσίβελης.

«Ο τραυματισμός του Κατσίβελη δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί κάθε μέρα στην προπόνηση. Γύρισε το δάχτυλό του και πιστεύω πως σε τέσσερις μέρες θα είναι και πάλι στις προπονήσεις», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός που τουλάχιστον σε αυτή τη φάση δεν σκέφτεται το…ευχέλαιο:

«Μπορείς να δεις τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Τι θα σας έλεγα αν αναχωρούσαμε αύριο με προορισμό τη Σλοβενία; Θα ήταν πολύ χειρότερα για μας, άρα δεν είναι ώρα να πανικοβληθούμε. Για να λέμε την αλήθεια, ποτέ δεν είναι η ώρα για πανικό. Είναι καλύτερα να έχουμε προβλήματα τώρα και να τα λύσουμε, παρά μια μέρα πριν την αναχώρηση για τη Σλοβενία» είπε ο Τρινκιέρι.