Σύγκρουση των «εγώ» ή σύνθεση του καλύτερου επιθετικού διδύμου όλων των εποχών στην Μπαρτσελόνα; Πόλεμος ή ειρήνη στη Ρεάλ Μαδρίτης;

Η 83η έκδοση της Πριμέρα Ντιβισιόν είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποτελέσει ξανά υπόθεση του πανίσχυρου δίπολου Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης.

Από το 2004, όταν η Βαλένθια κατέκτησε τον τίτλο, καμία άλλη ομάδα εκτός των Μπάρτσα, Ρεάλ δεν έχει καταφέρει να κόψει πρώτη το νήμα.

Οι δύο πλουσιότερες ομάδες του κόσμου φρόντισαν να πετάξουν το καλοκαίρι αρκετά βότσαλα στη για πολλούς βαλτωμένη λίμνη της Πριμέρα Ντιβισιόν, δίνοντας υποσχέσεις για μία πολύ ενδιαφέρουσα μονομαχία.

Η συμμετοχή του Νεϊμάρ στα εξαπτέρυγα του Μέσι, στην επίθεση της Μπαρτσελόνα και η υποχρεωτική αντικατάσταση του Τίτο Βιλανόβα που συνεχίζει τη μάχη του με τον καρκίνο από τον Αργεντινό Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο είναι αρκετά στοιχεία για να δώσουν έναν νέο τόνο στο Καμπ Νου.

Την ίδια ώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης επενδύει στον «ειρηνοποιό» Κάρλο Αντσελότι για να φέρει την ηρεμία στα αποδυτήριά της μετά τον τυφώνα «Ζοζέ Μουρίνιο» και σε πολλούς νέους σε ηλικία παίκτες που αποτελούν το μέλλον της Εθνικής Ισπανίας.

Η προσαρμογή του Νεϊμάρ στο παιχνίδι της Μπάρτσα και κυρίως του Λιονέλ Μέσι είναι το θέμα που θα κυριαρχήσει τους επόμενους μήνες στις σελίδες των εφημερίδων.

Θα δικαιωθεί ο Γιόχαν Κρόιφ που προβλέπει σύγκρουση των δύο γιγάντων ή θα δημιουργηθεί ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα όλων των εποχών;

Τι θα συμβεί αν ο Νεϊμάρ παρουσιαστεί σε καθοριστικά παιχνίδια ανώτερος του Μέσι; Ποια θα είναι η θέση του Τύπου, των φιλάθλων και κυρίως του «Τάτα» Μαρτίνο, ο οποίος κατάγεται από την ίδια πόλη με τον Μέσι (Ροζάριο) και φημολογείται πως ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής άναψε το πράσινο φως για να προσληφθεί;

Προς το παρόν, ο Νεϊμάρ αποδέχεται τον ρόλο του κομπάρσου. Η ιστορία του Μέσι στην Μπαρτσελόνα προμηνύει δυσάρεστο το μέλλον του Βραζιλιάνου.

Οι πρώην παρτενέρ του Αργεντινού, Ετό, Ιμπραΐμοβιτς και Βίγια (πήρε μεταγραφή φέτος για την Ατλέτικο Μαδρίτης αντικαθιστώντας τον Φαλκάο) δεν κατάφεραν να επιβιώσουν για μεγάλο διάστημα.

Ο Μαρτίνο καλείται να κλείσει την «τρύπα» που υπάρχει στην άμυνα της Μπάρτσα. Οι συνεχείς τραυματισμοί του γερο-Πουγιόλ, η απειρία του Μπάρτρα και η αστάθεια των Πικέ και Ντάνι Αλβες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη απόκτησης ενός σπουδαίου αμυντικού. Ομως κάτι τέτοιο προς το παρόν δείχνει αδύνατο.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε εξέλιξη μια μικρή επανάσταση. Ο Αντσελότι δείχνει εμπιστοσύνη σε παιδιά 21 χρόνων, όπως οι Ισκο, Κασεμίρο, Καρβαχάλ, Ιγιαραμέντι, τα οποία σπρώχνουν προς την έξοδο παίκτες που μέχρι χθες ήταν αναντικατάστατοι, όπως οι Τσάμπι Αλόνσο και Κεντίρα.

Στα φιλικά παιχνίδια, η Ρεάλ έδειξε τη δύναμή της εναντίον ισχυρών ομάδων όπως η Τσέλσι, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ιντερ αποδεικνύοντας προς το παρόν πως ο «Καρλέτο» ήταν σοφή επιλογή.

Μοναδικό αγκάθι, η παρατεταμένη αβεβαιότητα με την ανανέωση του συμβολαίου του Κριστιάνο Ρονάλντο, το οποίο ο Πορτογάλος συνεχίζει να αρνείται να το υπογράψει.