Η Αργεντινή νίκησε σε φιλικό αγώνα στο Ολίμπικο της Ρώμης την Ιταλία 2-1, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τον Λιονέλ Μέσι.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο Πάπας Φραγκίσκος Α’, τον οποίο μία μέρα νωρίτερα είχαν επισκεφτεί οι αποστολές και των δύο ομάδων. Ο αγώνας ήταν προς τιμήν του Πάπα Φραγκίσκου Α’ .

Ο Μέσι, δεν αγωνίστηκε στο φιλικό λόγω κόπωσης, αλλά η Αργεντινή είχε πρωταγωνιστή τον Γκονσάλο Ιγκουαίν, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ (21′) και έδωσε την ασιστ στον Μπανέγκα (49′ ) για το δεύτερο. Η Ιταλία, μείωσε με τον Ινσίνιε (76′).

Εκπληξη στη Βασιλεία, όπου η Ελβετία νίκησε 1-0 τη Βραζιλία! Το γκολ πέτυχε ένας … βραζιλιάνος παίκτης. Ο Ντάνι Αλβες σκόραρε σε βάρος της ομάδας του (48′).

Με γκολ των Αλβάρο Νεγρέδο (25′) και Σάντι Καθόρλα (63′), η Ισπανία νίκησε 2-0 τον Ισημερινό.

Στο Γουέμπλεϊ, η Αγγλία νίκησε 3-2 τη Σκωτία με σκόρερ έναν 31χρονο … πρωτοεμφανιζόμενο στην εθνική, τον Ρίκι Λάμπερτ, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 68′ και πέτυχε το γκολ της νίκης τρία λεπτά αργότερα! Η Σκωτία προηγήθηκε δύο φορές με τους Μόρισον και Μίλερ και η Αγγλία ισοφάρισε με τους Γουόλκοτ και Γουέλμπεκ.

Ισόπαλο 1-1 τέλειωσε το ματς Πορτογαλίας-Ολλανδίας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Στρούτμαν στο 17′ και η Πορτογαλία ισοφάρισε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 87′.

Σε άλλα φιλικά ματς: Ισόπαλο 3-3 τέλειωσε το παιχνίδι Γερμανίας-Παραγουάης στο Καϊζερσλάουτερν. Επίσης: Σουηδία-Νορβηγία 4-2 (χατ-τρικ ο Ιμπραίμοβιτς), Βοσνία-Ηνωμένες Πολιτείες 3-4, Λιχτενστάιν-Κροστία 2-3, Ιαπωνία-Ουρουγουάη 2-4, Κολομβία-Σερβία 1-0, Πολωνία-Δανία 3-2, Βέλγιο-Γαλλία 0-0.

Σε αγώνα για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014 (5ος όμιλος): Β. Ιρλανδία-Ρωσία 1-0.