Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου άρεσε στο φιλικό με την Αυστρία στο Σάλτσμπουργκ. Δεν ήταν μόνο η νίκη με 2-0, αλλά γενικότερα, η βελτιωμένη εικόνα που έδειξε η ελληνική ομάδα, η οποία αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες.

Σκεφτείτε, για διάφορους λόγους, ο Φερνάντο Σάντος, άφησε εκτός τους Καραγκούνη, Σαμαρά, Γκέκα, Σαλπιγγίδη, Κυριάκο και Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Η ελληνική ομάδα έδειξε βελτιωμένη στο επιθετικό κομμάτι, αφού εκτός από τα δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου (39′ και 67′ ), είχε και δύο δοκάρια, με τους Τζιόλη (72′ ) και Χολέμπας (86′), αλλά και ορισμένες άλλες καλές φάσεις για γκολ.

Η εθνική παίρνει καλό βαθμό και στον αμυντικό τομέα, αφού έγιναν ελάχιστα λάθη.Οι Αυστριακοί είχαν δύο-τρεις καλές φάσεις, αλλά και ένα δοκάρι με τον Αλάμπα (18′).

Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι η ελληνική ομάδα μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε, ενόψει των δύο κρίσιμων αγώνων τον Σεπτέμβριο, για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014. Η εθνική θα αγωνιστεί με Λιχτενστάιν (6/9) και Λετονία (10/9).

ΑΥΣΤΡΙΑ: Άλμερ, Γκάρικς, Φουχς (74′ Σούτνερ), Ντράγκοβιτς, Πόγκατετζ (46′ Πρεντλ), Αλάμπα (74′ Χόζινερ), Μπαουμγκάρτλινγκερ (46′ Λάιτγκεμπ), Γιουνούζοβιτς, Αρναούτοβιτς (65′ Γιάντσερ), Χάρνικ (46′ Ιβανσιτς), Βάιμαν.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (78′ Βύντρα), Χολέμπας, Σιόβας (63′ Μανωλάς), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (62′ Τζιόλης), Μανιάτης (62′ Νίνης), Ταχτσίδης, Κονέ (84′ Φορτούνης), Χριστοδουλόπουλος (85′ Σπυρόπουλος), Μήτρογλου.

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της εθνικής έμεινε ο Φερνάντο Σάντος:

«Αυτά που ήθελα να δω σε κάποιο βαθμό τα είδα. Είχα ζητήσει από τους παίκτες να δείξουν προσωπικότητα σε αυτό το ματς, υπήρχαν τα στοιχεία που μας διακρίνουν όπως είναι η μαχητικότητα και η καλή διάθεση. Στην επιθετική οργάνωση βγάλαμε φάσεις τις οποίες δουλέψαμε στις προπονήσεις. Είχαμε ορισμένους αυτοματισμούς, όμως πρέπει να περιορίσουμε τα εύκολα λάθη, το ότι χάνουμε τη μπάλα δίχως λόγο και δίνουμε αντεπιθέσεις στους αντιπάλους».

Κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός πρόσθεσε: «Νιώθουμε έτοιμοι για τα παιχνίδια πρόκρισης τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Για να πάρουμε τις τέσσερις νίκες που θέλουμε και να περάσουμε στο Μουντιάλ. Θα πάμε στη Βραζιλία. Απλά πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στη γη, να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο»