Δεν αποκλείει την πιθανότητα πρόωρων εκλογών την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η χώρα δεν χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες αλλά χάραξη διαφορετικής πολιτικής.

«Η χώρα δεν έχει καμία ανάγκη -αντιθέτως- να οδεύσει προς εκλογές. Εκείνο που χρειάζεται είναι αλλαγή της πολιτικής. Η πολιτική σταθερότητα δεν συνδέεται με τη συντηρητική κατ’ ανάγκη πολιτική» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στο TV100 της Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί, οφείλει να αξιοποιήσει την ομολογία των εταίρων μας ότι έχουν γίνει λάθη, προκειμένου να διεκδικήσει καλύτερες ρυθμίσεις, προκειμένου να απαλλαγεί ο τόπος από τις επαχθείς ρυθμίσεις του μνημονίου. Αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο εκλογών, περίπου στην περίοδο του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών «καταστροφή, σε αυτή τη φάση, για την πορεία και την οικονομία της χώρας» και τόνισε ότι θεωρεί ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».

Τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και ο κ. Θ.Καράογλου παρευρέθηκαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο.