Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα σε συνοικία στη νότια Βηρυτό που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ. Την πληροφορία για τον αριθμό των νεκρών, έδωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Λιβάνου Μαρουάν Σαρμπέλ δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Η πολύ ισχυρή έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά η οποία κατέκαψε 100 αυτοκίνητα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε κτίρια.

Η συνοικία Ρέουις, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, θεωρείται προπύργιο της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και το σιιτικό κίνημα πραγματοποιεί συχνά πορείες κι εκδηλώσεις εκεί.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Αλ Νουρ, ο οποίος πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για μια έκρηξη τεράστιας ισχύος. Μέλη της Χεζμπολάχ απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο, αφήνοντας να περνούν μόνο ασθενοφόρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα έπειτα από μια ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, σεΐχη Χάσαν Νασράλα, με την οποία το κίνημα ανέλαβε την ευθύνη για μια ενέδρα εναντίον μιας περιπόλου των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο.

Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην ενέδρα αυτή.