Να συνεχίσουν να παίζουν βασικοί στις ομάδες τους ακόμα και στα πρωταθλήματα της… δέκατης κατηγορίας προτρέπει τους βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές ο εκλέκτορας της Εθνικής Βραζιλίας Λουίς Φελίπε Σκολάρι «αν θέλουν να έχουν ελπίδες να παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο Συνταγματάρχης προσπαθεί να επιβάλει στρατιωτική πειθαρχία στη Σελεσάο φοβούμενος ότι μετά την επιτυχία της ομάδας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, το οποίο κατέκτησε νικώντας στον τελικό 3-0 την Ισπανία, οι παίκτες της θα προσπαθήσουν να την εξαργυρώσουν παραβλέποντας το αγωνιστικό κομμάτι.

Μιλώντας ενόψει του αποψινού φιλικού αγώνα με την Ελβετία, στη Βασιλεία, ο «Μπιγκ Φιλ» προειδοποίησε τους παίκτες του, κυρίως όσους βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων, να κάνουν προσεκτικά τις επιλογές τους προκειμένου να είναι βασικοί στις ομάδες τους. «Ενας παίκτης που θέλει να παίξει στη Βραζιλία πρέπει να σκεφτεί την εθνική ομάδα και όχι μόνο την οικονομική πλευρά. Το πνεύμα που δείξαμε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών ήταν απολύτως εντυπωσιακό. Τώρα όμως τελείωσε και έχουμε ένα νέο μονοπάτι. Οι αθλητές πρέπει να θυμούνται ότι πολλά μπορεί να συμβούν, όπως το να μην παίζουν βασικοί στις ομάδες τους. Οι παίκτες ξέρουν ότι κανείς δεν έχει σίγουρη τη θέση του. Παίξαμε καλά στο Συνομοσπονδιών αλλά πρέπει να παίξουν καλά και στις ομάδες τους για να επιλεγούν».

Ενας από τους ποδοσφαιριστές που ανησυχεί τον Σκολάρι είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Σελεσάο, Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμα ομάδα.

«Πρέπει να προσπαθήσει να βρει ομάδα για να παίξει».

Στο στόχαστρο του Σκολάρι βρέθηκε η Μπαρτσελόνα, την οποία θεωρεί ουσιαστικά υπεύθυνη για την αναιμία που παρουσίασε ο Νεϊμάρ.

«Είναι απαράδεκτο ο Νεϊμάρ να έχει αναιμία. Πήγε στην Μπαρτσελόνα πριν από το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και ήταν σε τέλεια κατάσταση. Τώρα είναι φανερό ότι δεν είναι το ίδιο μετά την εγχείρηση (αμυγδαλεκτομή). Φαίνεται ότι αυτοί στην Μπαρτσελόνα, που όλα τα ξέρουν, έχουν πάντα δίκιο. Είναι φανερό ότι ο Νεϊμάρ μετά την εγχείρηση έχασε βάρος. Εδώ βλέπουμε το φαινόμενο να τρώει στις δώδεκα, στις τρεις, στις έξι, στις εννιά…» είπε εμφανώς αναστατωμένος ο Σκολάρι.

Μετά την αμυγδαλεκτομή ο Νεϊμάρ έχασε επτά κιλά και παρουσίασε αναιμία, γεγονός που ήταν εμφανές και στην παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο.