Αναδρομικό ξεσκόνισμα των δηλώσεων πόθεν έσχες των διοικητών που υπηρέτησαν στο ΕΣΥ από το 2000 έως και σήμερα δρομολογεί το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα και σύμφωνα με σχετικό έγγραφο προς το υπουργείο Οικονομικών, ζητά ο έλεγχος να γίνει κατά προτεραιότητα.

Αφορμή, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, είναι η σημαντική περιστολή των δαπανών που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στα δημόσια νοσοκομεία, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για τον τρόπο διοίκησης των προηγούμενων ετών.

«Βλέπω στον χώρο της υγείας να έχουμε μειώσει πάρα πολύ τις δαπάνες και τα νοσοκομεία να λειτουργούν, και μου κάνει μεγάλη εντύπωση πώς πριν από μερικά χρόνια για το ίδιο αποτέλεσμα, ξοδεύαμε τρεις, τέσσερις και πέντε φορές περισσότερα χρήματα», δήλωσε χτες ο κ. Γεωργιάδης στην τηλεόραση του Μega.

Ο υπουργός Υγείας επεκτάθηκε και στο πάρτι που αφορούσε τη φαρμακευτική δαπάνη υπενθυμίζοντας ότι πριν από την κρίση είχε σκαρφαλώσει στα 7 δισ. ευρώ. «Φέτος θα κλείσουμε με 2,3 δισ. Μιλάμε για περίπου 5 δισ. παραπάνω τον χρόνο. Αντιλαμβάνεστε το νούμερο; Αν δείτε τις δαπάνες των νοσοκομείων, τις έχουμε μειώσει. Πριν ήμασταν τρεις και τέσσερις φορές επάνω», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.