Μεγάλες ζημιές προκάλεσε φωτιά που προκλήθηκε, πιθανότατα από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε εστιατόριο, στην παλιά πόλη του Ναυπλίου.

Ειδικότερα, αργά σήμερα το μεσημέρι για άγνωστη αιτία εξερράγη φιάλη υγραερίου και προκλήθηκε φωτιά σε εστιατόριο της οδού Σταϊκοπούλου, στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, πολύ κοντά στο Βουλευτικό.

Η φωτιά πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στο κτίριο και πήγε και στον επάνω όροφο λόγω του ξύλινου πατώματος και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές σε δύο ακόμα κατοικίες εκτός του κτιρίου που βρίσκεται το κατάστημα.

Άνδρες της Πυροσβεστικής από το Ναύπλιο και το 'Αργος, με την βοήθεια και γερανοφόρου οχήματος που διέθεσε ο Δήμος Ναυπλιέων, περιόρισαν τη φωτιά μόνο στο φλεγόμενο κτίριο και δεν επέτρεψαν να επεκταθεί στα διπλανά καταστήματα και κατοικίες.

Πρόκειται για μια δύσκολη φωτιά, που αναστάτωσε όλη την παλιά πόλη, λόγω κυρίως της ιδιομορφίας των κτιρίων της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, αφού το ένα κτίριο εφάπτεται του άλλου και τα στενά δρομάκια δυσκολεύουν την διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων.

Η φωτιά έχει σχεδόν σβήσει έχοντας όμως προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο που δεν μπορούν να εκτιμηθούν άμεσα, ενώ τα αίτια που την προκάλεσαν ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από