Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η αυτοκτονία ενός 14χρονου, ο οποίος έθεσε τέλος στη ζωή του επειδή δεν κατάφερε να γίνει αποδεκτή η ομοφυλοφιλία του από το περιβάλλον του στο σχολείο και την οικογένειά του.

«Είμαι ομοφυλόφιλος, κανένας δεν καταλαβαίνει το δράμα μου και δεν ξέρω πώς να γίνει αποδεκτή αυτή η επιλογή από την οικογένειά μου», ήταν το μήνυμα που άφησε ο νεαρός αυτόχειρας εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν στην πράξη του.

Στην Ιταλία ο 14χρονος είναι ο δεύτερος μαθητής που τον τελευταίο χρόνο έθεσε τέλος στη ζωή του επειδή δεν άντεχε τις λοιδορίες των συμμαθητών του στο σχολείο και δεν έβρισκε υποστήριξη από την οικογένειά του, ενώ ακόμη ένας είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Ο 14χρονος, που πήδηξε από την ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμενε στη Ρώμη, είχε στείλει επιστολή στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» πριν από μερικούς μήνες με αφορμή την αυτοκτονία ενός γάλλου ακροδεξιού στο Παρίσι, ο οποίος είχε θέσει τέλος στη ζωή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπερψήφιση του νόμου «γάμος για όλους» στη Γαλλία. Τότε εξηγούσε ότι αν δεν είχε γράψει αυτή την επιστολή στην ιταλική εφημερίδα θα είχε αυτοκτονήσει. Τελικά προχώρησε στην απονενοημένη πράξη του πριν από δύο ημέρες. Σύμφωνα με τις Αρχές, πρώτα προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του αλλά χωρίς επιτυχία. Η επόμενη ενέργειά του ήταν να ανεβεί στην ταράτσα και να πέσει στο κενό από ύψος 20 μέτρων. Οι εισαγγελικές Αρχές της Ρώμης εξετάζουν τα μηνύματα στο κινητό του 14χρονου προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχε πέσει θύμα ομοφοβίας.