Η άνετη πρόκριση του Κώστα Φιλιππίδη στον –αποψινό –τελικό του άλματος επί κοντώ και η εξαιρετική εμφάνιση του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ στον τελικό των 20 χλμ. ήταν οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής αποστολής το Σαββατοκύριακο.

Ο «ιπτάμενος» Φιλιππίδης αν και είχε προετοιμαστεί όπως είπε για μεγάλο προκριματικό αγώνα (επιδιώκοντας να περάσει ακόμα και ύψος 5,70 μ.) δεν χρειάστηκε να φορτσάρει και μπήκε εύκολα στον τελικό περνώντας απλώς τα 5,55 μ. με την πρώτη προσπάθεια, ένα ύψος που αποδείχθηκε… βουνό για πολλούς άλτες. «Ο μεγάλος αγώνας και στόχος είναι τη Δευτέρα» τόνισε ο πρωταθλητής μας, που θέλει να διεκδικήσει κάτι καλό στον αποψινό (18.00) τελικό.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, παίρνοντας τη 16η θέση στον τελικό των 20 χλμ. βάδην, τερματίζοντας σε 1 ώρα 23′.48». Ο έλληνας πρωταθλητής ανέβασε ρυθμό και έκανε καλό πλασάρισμα, αλλά φυσικά τον επηρέασε –όπως και όλους –η υπερβολική ζέστη.

«Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου, αλλά μεταξύ 15ου και 16ου χιλιομέτρου ένιωσα πολλή ζέστη, με επηρέασε και δεν μπορούσα να κάνω κάτι» τόνισε ο Παπαμιχαήλ, θίγοντας ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα της διοργάνωσης καθώς το ίδιο έπαθαν και το Σάββατο στον μαραθώνιο των γυναικών. Εκεί όπου η Πόπη Αστροπεκάκη πήρε την 29η θέση (2 ώρες 47’12») σε συνθήκες που ευχήθηκε να μην ξαναζήσει!

Ο Κώστας Δουβαλίδης αποκλείστηκε γρήγορα στα 110 μ. με εμπόδια (5ος με 13.55 στην προκριματική σειρά), ενώ στο επί κοντώ γυναικών μόνο η Νικόλ Κυριακοπούλου το πάλεψε περνώντας τα 4,45 μ. αλλά όχι και τα 4,55 μ. που θα έδιναν πρόκριση για τον τελικό. Χαμηλά έμεινε η Στέλλα Λεδάκη με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,15 μ.
Θερμοκρασία θερμοκηπίου

Οι συνθήκες στον μαραθώνιο των γυναικών αλλά και στα 20 χλμ. βάδην των ανδρών (οι Ρώσοι είχαν την… έμπνευση να ορίσουν την έναρξη το μεσημέρι) ήταν οι χειρότερες.