Η εμφάνιση του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ στα 20χλμ βάδην, όπου και πήρε την 16η θέση με χρόνο 1ωρ.23’48’’, ήταν η πλέον ελπιδοφόρα εμφάνιση για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου μετά την πρόκριση του Κώστα Φιλιππίδη στον τελικό του επι κοντώ.

Μετά την 15η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ πρόσθεσε στο βιογραφικό του την 16η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. Ο πρωταθλητής μας για μια ακόμη φορά έδειξε πως είναι αθλητής παγκόσμιας κλάσης και πως στο μέλλον θα μπορεί να διεκδικεί πλασαρίσματα ακόμη και στην πρώτη 8άδα.

Όσο περνούσαν τα χιλιόμετρα και παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ο αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου διατηρήθηκε ψηλά και μάλιστα κατάφερε τελικά να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ, ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα δίχως να δεχθεί κάρτα, σε αντίθεση με άλλους αθλητές, όπως ο Ερικ Μπαρόντο, που αποχώρησε από τον αγώνα με τρεις παραβάσεις, λίγο πριν το τέλος και ενώ βρισκόταν στους προπορευόμενους αθλητές.

Τελικά το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Ρώσο Αλεξάντερ Ιβάνοφ με 1ώρα 20.58, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την κατάταξη. Οι συνθήκες δεν ήταν καλές το δείχνει άλλωστε και ο χρόνος του πρώτου, αλλά και των άλλων αθλητών των μεταλλίων. Ήταν ένας αγώνας τακτικής όπου ενδεχομένως θα μπορούσα να βρεθώ στην πρώτη 12άδα, όμως, ακόμη και η 16η θέση με αφήνει ικανοποιημένο. Σίγουρα αυτό που θέλω είναι να βρίσκομαι στην πρώτη 8άδα σε μεγάλες διοργανώσεις. Είναι εφικτός στόχος. Από εδώ και πέρα προχωράμε μπροστά και βάζουμε νέους στόχους. Θέλω να ευχαριστήσω το σωματείο μου την Πεύκη, για την πολύτιμη βοήθεια στη διάρκεια της προετοιμασίας μας και τον κ. Στέλιο, που είναι νέος φίλος του γκρουπ και στηρίζει την προσπάθεια μας» τόνισε ο πρωταθλητής μας που θα αποφασίσει με τον προπονητή του αν θα λάβει μέρος και στα 50χλμ.

Δυστυχώς ο Κώστας Δουβαλίδης έμεινε μακριά από τον κακό του εαυτό (δεν τον πάνε τα Παγκόσμια πρωταθλήματα) και αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια των 110μ. με εμπόδια, μένοντας 5ος στην προκριματική σειρά (με επίδοση 13.55).

Ούτε τα κορίτσια του επι κοντώ τα κατάφεραν.

Η Στέλλα Λεδάκη απέτυχε τρεις φορές στα 4.15μ. και αποκλείστηκε με το…καλησπέρα του προκριματικού των γυναικών, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε τα 4.30μ. και τα 4.45μ. αλλά «κόλλησε» στα 4.55μ. (τρεις αποτυχημένες) με αποτέλεσμα να μείνει εξίσου εκτός τελικού.