Η περιουσία της Κέιτ Μος ανέβηκε σχεδόν στα 14 εκατ. ευρώ, τρεις φορές περισσότερο από ό,τι ήταν το 2010. Πώς τα κατάφερε;

Ξεκίνησε την καριέρα της ως ένα αδύνατο κορίτσι στον χώρο της μόδας τη δεκαετία του 1990. Ωστόσο, η Κέιτ Μος, παρά την αμφιλεγόμενη προσωπική της ζωή, τα πάρτι και τις καταχρήσεις ουσιών, κατάφερε το 2007 να μπει στη λίστα με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους σύμφωνα με το περιοδικό «Τάιμ», ενώ το 2012 ήταν το δεύτερο πιο καλοπληρωμένο μοντέλο, σύμφωνα με το περιοδικό «Φορμπς», με κέρδη 10,7 εκατ. ευρώ σε μόνον έναν χρόνο.

Το 39χρονο πρώην μοντέλο παραμένει ακόμα περιζήτητο. Πριν από λίγο καιρό οι δύο εταιρείες που ανήκουν στην Κέιτ έκαναν τον ετήσιο απολογισμό τους, ο οποίος έδειξε ότι η πρώτη εταιρεία της, η Tilly Church, είχε αύξηση 9,3 εκατ. ευρώ από 5,2 εκατ. ευρώ που είχε πέρυσι και η δεύτερη εταιρεία της, η Skate LLP, είχε συνολικά κέρδη 4,4 εκατ. ευρώ από 2,8 εκατ. ευρώ που είχε το 2010.

Τα παραπάνω νούμερα απέφεραν στη συνολική περιουσία της Μος τον περασμένο Οκτώβριο 13,7 εκατ. ευρώ και ανέβασαν την αξία της σχεδόν τρεις φορές περισσότερο απ’ ό,τι πριν από δύο χρόνια.

Η Μος είναι το πρόσωπο της εταιρείας μακιγιάζ Rimmel για περισσότερα από δέκα χρόνια, κάτι που την έχει καταξιώσει ως ένα από τα πιο πολυπόθητα πρόσωπα της μόδας.

Τίποτα δεν έχει ταρακουνήσει την καριέρα της. Ακόμα και το 2005, όταν μια εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφία της όπου η Μος –κατά την εφημερίδα –σνιφάρει κοκαΐνη σε ένα στούντιο ηχογράφησης μαζί με τον τότε φίλο της Πιτ Ντόχερτι, τον τραγουδιστή των The Babyshambles, δεν κατηγορήθηκε.

Ωστόσο, ανέκαμψε και εξασφάλισε συμβόλαια με μεγάλες εταιρείες ρούχων όπως οι Topshop, Mango και Calvin Klein και πρόσφατα έκλεισε συμβόλαιο με την εταιρεία Carphone Warehouse όπου σχεδίασε αξεσουάρ, ενώ υπέγραψε με τους οίκους μόδας Βερσάτσε, Ζιβανσί κ.ά.

Η Μος, η οποία κατοικεί σε ένα πολυτελές σπίτι αξίας 11,6 εκατ. ευρώ, σε μια ιδιαίτερη γειτονιά του Βόρειου Λονδίνου, έλαβε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν πέρυσι στην πόλη. Το 2011 παντρεύτηκε τον για πολλά χρόνια φίλο της Τζέιμι Χινς, κιθαρίστα στο συγκρότημα The Kills και παρότι ο γάμος τους συνέπεσε με τον πριγκιπικό γάμο στο Μονακό –του Αλβέρτου και της Σαρλίν –η Μος κατάφερε να τον επισκιάσει. Εχει μια κόρη δέκα ετών από την προηγούμενη σχέση της με τον εκδότη περιοδικού Τζέφερσον Χακ.

Για το 2013 αναμένονται ακόμη περισσότερα έσοδα για την Κέιτ, καθώς στα προαναφερθέντα νούμερα δεν συμπεριλαμβάνεται το λεύκωμά της που εκδόθηκε πέρυσι με τίτλο «Kate: The Kate Moss Book».