Μετά το βασιλικό μωρό της Κέιτ Μίντλτον και του πρίγκιπα Γουίλιαμ, η Βρετανία έχει κι άλλα γεννητούρια να περιμένει. Πυρετός έχει ξεσπάσει μετά την είδηση ότι ένα γιγαντιαίο πάντα στον Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου της Σκωτίας μπορεί να φέρει στον κόσμο σε μερικές εβδομάδες το πρώτο μωρό αυτού του σπάνιου είδους που θα γεννηθεί στην χώρα.

Τέσσερις μήνες μετά την υποβολή της σε τεχνητή γονιμοποίηση, η Τιάν Τιάν, το θηλυκό γιγαντιαίο πάντα του Ζωολογικού Κήπου του Εδιμβούργου, μπορεί να κυοφορεί, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι υπάλληλοι του Κήπου, οι οποίοι διαπίστωσαν αλλαγές στη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η Τιάν Τιάν έχει χάσει την όρεξή της, είναι κακοδιάθετη, έχει γίνει πιο «γκρινιάρα» και δεν είναι πια πολύ κοινωνική.

«Αυτό δείχνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος για τα πάντα στον Κήπο Ιαν Βάλενταϊν, στο δίκτυο BBC Scotland.

Οι αρχές του Ζωολογικού Κήπου επιφυλάσσονται ωστόσο ακόμη. Αν δεν γίνει υπερηχογράφημα, το οποίο κρίνεται επικίνδυνο για το γιγαντιαίο πάντα, όλοι θα βεβαιωθούν για την εγκυμοσύνη της μόνον μετά τον τοκετό, ο οποίος μπορεί να προκύψει στα τέλη Αυγούστου.

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα σε αυτό το στάδιο αν η Τιάν Τιάν είναι έγκυος ή όχι, αν και έχουμε ενδείξεις που μας ενθαρρύνουν» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ζωολογικού Κήπου Κρις Γουέστ.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αντιμετώπισαν το ενδεχόμενο αυτό ως μια πολύ σημαντική είδηση, ενώ ορισμένοι έκαναν συγκρίσεις με την πρόσφατη τρέλα που είχε ξεσπάσει στην Βρετανία γύρω από την γέννηση του βασιλικού μωρού στο Λονδίνο.