Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ θα μεταβεί στις 28 και 29 Αυγούστου στη Σουηδία έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε μέσω του… twitter ο σουηδός ομόλογός του Καρλ Μπιλτ.

«Προσκαλώ τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών @WilliamJHague να έρθει στη Στοκχόλμη αργότερα, μέσα στο μήνα. Εχουμε πολλά να συζητήσουμε. Για την Ευρώπη και τον κόσμο» έγραψε το πρωί της Παρασκευής ο Μπιλτ στο twitter.

Η απάντηση του ομολόγου του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης δεν άργησε. «Ευχαριστώ για την πρόσκληση στη Στοκχόλμη – Θα χαρώ να έρθω τέλη Αυγούστου όπως προτείνετε» έγραψε ο Χέιγκ.

Ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε αργότερα σε ανακοίνωσή του πως στο πρόγραμμα της συνάντησης θα είναι τα διμερή ζητήματα.

Οι δύο άνδρες πρόκειται επίσης να κάνουν παρεμβάσεις στο Σουηδικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και ο Χέιγκ θα εκφωνήσει λόγο κατά την ετήσια συνάντηση των σουηδών πρεσβευτών.

Ο Μπιλτ είναι ένας τακτικός χρήστης του Twitter. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη με τίτλο «Twiplomacy», η οποία δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο από το πρακτορείο δημόσιων σχέσεων Μπέρσον – Μαρστέλερ, στο δίκτυο αυτό ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών είναι «ο καλύτερα συνδεδεμένος αξιωματούχος στον κόσμο».