Με δύο γκολ απάντησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στον Ζοζέ Μουρίνιο για τα όσα επικριτικά είχε πει γι’ αυτόν ο πορτογάλος προπονητής πριν από μερικές ημέρες: «Εχω προπονήσει τον πραγματικό Ρονάλντο, τον Βραζιλιάνο», είχε δηλώσει ο Μουρίνιο και ο συμπατριώτης του ποδοσφαιριστής περίμενε με ανυπομονησία τη μεταξύ τους αναμέτρηση. «Οσα ακούγονται εκτός γηπέδου δεν πρόκειται να με επηρεάσουν ή να με βλάψουν. Στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα», είπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο πορτογάλος ποδοσφαιριστής αντέδρασε με ψυχραιμία όταν κάποιος θαυμαστής του εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και τον αγκάλιασε. Ο Ρονάλντο έκανε το ίδιο, ακούγοντας αυτά που του έλεγε, μέχρι να έρθουν οι άνδρες ασφαλείας και να τον απομακρύνουν από τον αγωνιστικό χώρο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης λοιπόν, με δύο γκολ του Ρονάλντο και ένα του Μαρτσέλο νίκησε στον τελικό του τουρνουά στο Μαϊάμι την Τσέλσι 3-1 (σκόραρε ο Ραμίρες). Ο Ζοζέ Μουρίνιο πάντως δεν φάνηκε να στενοχωρήθηκε από την ήττα: «Δεν με νοιάζει που χάσαμε από τη Ρεάλ. Ηταν ένα φιλικό παιχνίδι, αν χάναμε σε αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ θα ήταν διαφορετικά», είπε, ενώ, όπως ήταν φυσικό, ρωτήθηκε και για τη σύγκριση που έκανε μεταξύ του Βραζιλιάνου Ρονάλντο και του Κριστιάνο: «Το είπα απλά επειδή παλαιότερος είναι ο Βραζιλιάνος. Είναι σαν να με ρωτάτε ποιος είναι ο πραγματικός Μίλερ, ο Γκερντ ή ο Τόμας. Θα πω φυσικά τον Γκερντ», απάντησε ο πορτογάλος τεχνικός. Οι εκπρόσωποι του Τύπου πάντως δεν τον άφησαν ήσυχο όσον αφορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον ρώτησαν για τον τρόπο που πανηγύρισε τα γκολ.

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράρει σε όλη του την καριέρα. Αυτό δεν αποτελεί είδηση. Εχουμε πανηγυρίσει πολλές φορές μαζί και αυτά θα τα θυμάμαι πάντα. Του εύχομαι να πανηγυρίσει κι άλλες φορές και να βοηθήσει τη Ρεάλ να πετύχει τους στόχους της», είπε ο τεχνικός της Τσέλσι.

Ο Μουρίνιο αποδοκιμάστηκε πάντως από οπαδούς της Ρεάλ, ενώ έντονος προς το μέρος του ήταν ο πανηγυρισμός του Μαρτσέλο στο πρώτο γκολ! Ο πορτογάλος τεχνικός είχε θερμό χαιρετισμό με τον πρόεδρο της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ, ενώ από τους παίκτες τον χαιρέτησαν μόνο οι Κοεντράο και Τσάμπι Αλόνσο.

Οσον αφορά την υπόθεση της απόκτησης του Γκάρεθ Μπέιλ, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ, μιλώντας στο ESPN, χαρακτήρισε «πολλά» τα 100 εκατ. ευρώ που ζητεί η Τότεναμ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκάρντιαν», ο Πέρεθ είχε συνάντηση στο Μαϊάμι με τον πρόεδρο της Τότεναμ Ντάνιελ Λέβι και του έκανε προσφορά 100 εκατ. ευρώ. Ο Λέβι πάντως επιμένει προς το παρόν στα 116 εκατ. Ο ισπανικός Τύπος δεν επιβεβαιώνει την συνάντηση των δύο προέδρων.

n Ο προπονητής της Μπάγερν, Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε ενόψει της σημερινής πρεμιέρας του γερμανικού πρωταθλήματος, κόντρα στην Γκλάντμπαχ. «Δεν είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Ημουν όμως τυχερός, αφού έκανα προπόνηση σε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», είπε, ενώ σημείωσε ότι δεν θέλει να έχει άσχημες σχέσεις με την Μπαρτσελόνα.