«Οι δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα κατά των πολιτικών λιτότητας επιβεβαιώνουν ότι ο δρόμος που ακολουθεί η χώρας μας, αλλά και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της σχετική με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ σήμερα, Παρασκευή η Δημοκρατική Αριστερά.

«Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι οι προτροπές του Προέδρου των ΗΠΑ να μην εξαντληθούν σε ρητορικό επίπεδο, αλλά να αποτελέσουν ένα ισχυρό αντίβαρο, μαζί με τις υπόλοιπες προοδευτικές φωνές της Ευρώπης, απέναντι στις βαθιά συντηρητικές επιλογές της κυρίας Μέρκελ, που βαθαίνουν την ύφεση και ενισχύουν την ανεργία. Μόνο αν η δημοσιονομική προσαρμογή συνδυαστεί με πολιτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης, θα καταφέρει η χώρα μας να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Απομένει, συνεπώς, να δούμε το ουσιαστικό περιεχόμενο των δηλώσεων του Προέδρου των ΗΠΑ» σημειώνει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, των γεωπολιτικών σχέσεων και τα ενεργειακά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από