Τα χρήματα που δίνει η Ρεάλ Μαδρίτης για να αποκτήσει τον Γκάρεθ Μπέιλ σχολιάζονται και από τους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι συζήτησαν το θέμα κατά τη διάρκεια δείπνου στο Λος Αντζελες. Σύμφωνα με το ESPN, κάποιος παράγοντας ρώτησε πώς αντιμετωπίζουν τη μεταγραφή του Μπέιλ. «Δεν περίμενα ότι ο πρόεδρος θα μπορούσε να δώσει τόσα χρήματα για τον παίκτη», είπε ένας, ενώ κάποιος άλλος αναρωτήθηκε αν πράγματι η Ρεάλ χρειάζεται έναν παίκτη όπως ο Μπέιλ!

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Telegraph», το συνολικό κόστος της μεταγραφής του ουαλού ποδοσφαιριστή μπορεί να αγγίξει τα 230 εκατ. ευρώ. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Η αγγλική εφημερίδα δέχεται ότι οι δύο ομάδες θα συμφωνήσουν στα 100 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, υπάρχει η συμφωνία με τον Μπέιλ, η οποία είναι για έξι χρόνια, έναντι 9 εκατ. ευρώ ετησίως. Παράλληλα, υπάρχει και η ισπανική νομοθεσία που απαιτεί φόρο 52%. Υπολογίζουν λοιπόν και τις υπόλοιπες αμοιβές, όπως π.χ. του εκπροσώπου του παίκτη, και το ποσό εκτοξεύεται στα 230 εκατ. ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα «χτυπάει» σε όλα τα μέτωπα. Κατ’ αρχήν, νίκησε σε φιλικό αγώνα στην Μπανγκόκ ομάδα επιλέκτων από την Ταϊλάνδη με 7-1. Ο Νεϊμάρ σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ σκόραραν επίσης, οι Πέδρο (3 γκολ), Μέσι (2 γκολ) και Αλέξις Σάντσες.

Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα κινήθηκε και στο μεταγραφικό κομμάτι, κάνοντας προσφορά στην Τσέλσι για τον Νταβίντ Λουίζ. Ο ισπανικός Τύπος αναφέρει ότι η πρόταση ήταν 25 εκατ. ευρώ, αλλά η Τσέλσι δεν πρέπει να την έχει εκτιμήσει. Ο αγγλικός σύλλογος ζητάει πολύ περισσότερα χρήματα, ένα ποσό που πλησιάζει τα 40 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η Τσέλσι κινείται και για την περίπτωση του κεντρικού αμυντικού της Λίβερπουλ Ντάνιελ Αγκερ. Η εφημερίδα «Μουντοντεπορτίβο» αναφέρει ότι η προσφορά ήταν 20 εκατ. ευρώ. Πάντως προσθέτει ότι και η Λίβερπουλ έχει ζητήσει στο παρελθόν περισσότερα χρήματα για να τον παραχωρήσει.