Ο Λουίς Σουάρες ζητεί από τη Λίβερπουλ να τον παραχωρήσει στην Αρσεναλ, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κρατήσει την υπόσχεση που του έδωσαν πέρυσι.

Την ίδια στιγμή, ο Αρσέν Βενγκέρ, που δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ έως τώρα για να φέρει παίκτη στην Αρσεναλ, κρατάει στάση αναμονής.

«Την περασμένη σεζόν είχα τη δυνατότητα να μετακινηθώ σε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, αλλά παρέμεινα στη Λίβερπουλ, καταλαβαίνοντας ότι αν δεν καταφέρναμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ θα μου επέτρεπαν να φύγω. Εδωσα τα πάντα στην ομάδα την περασμένη σεζόν, αλλά τελικά αυτό δεν ήταν αρκετό. Αυτό που θέλω είναι να σεβαστεί τη συμφωνία μας η Λίβερπουλ» είπε ο Σουάρες.

«Δεν αισθάνομαι ότι η Λίβερπουλ με έχει προδώσει, αλλά ζητώ να τηρηθεί κάτι που δεν ειπώθηκε απλώς, αλλά έχει γραφτεί και στο συμβόλαιο» συνέχισε ο ουρουγουανός επιθετικός, ο οποίος σκέπτεται να καταφύγει με το συμβόλαιο στη Λίγκα.

Ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, αντέδρασε λέγοντας: «Δεν ξέρω γιατί ο κόσμος με ρωτάει αν πουλάμε την ομάδα ή τους καλύτερους παίκτες μας. Μας ενδιαφέρει να πάρουμε καλούς παίκτες και όχι να δώσουμε».

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, με δηλώσεις του στο Αλ Τζαζίρα τόνισε: «Είμαστε σε αναμονή. Ενημερωθήκαμε ότι ο παίκτης θέλει να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ και αποφασίσαμε να κινηθούμε. Το θέμα, πάντως, προχωράει πιο αργά απ’ ό,τι περιμέναμε».

Την ίδια στιγμή, ένας άλλος σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (επίσης δεν έχει καταφέρει να κλείσει τους παίκτες που ήθελε), συζητεί με την Εβερτον για τον Μαρουάνε Φελαϊνί για τον οποίο προσφέρει 27 εκατ. ευρώ. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Μόγιες, ρωτήθηκε μετά το φιλικό με την ΑΙΚ Στοκχόλμης για το αν προσπάθησε να πείσει τον Ρούνι να μείνει. «Δεν χρειάζεται να πείσω κάποιον να αγωνιστεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» απάντησε ο 50χρονος τεχνικός. Οσον αφορά τον Ρούνι, έχει αρχίσει να συζητεί ακόμα και την περίπτωση να μεταγραφεί σε ομάδα εκτός Πρέμιερ Λιγκ.

Η Τσέλσι, πάντως, φαίνεται ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο και ετοιμάζει τη δική της κίνηση. Προφανώς, έχουν κατανοήσει ότι δεν πρόκειται να πείσουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον παραχωρήσει σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι έτοιμος να εκμεταλλευθεί τα οικονομικά προβλήματα της ρωσικής Ανζί και να διεκδικήσει τον Σαμουέλ Ετό!

Ο ιδιοκτήτης της Ανζί, Σουλεϊμάν Κερίμοφ, έχει απώλειες 280 εκατ. ευρώ από τις επιχειρήσεις του και αποφάσισε να παραχωρήσει αρκετούς παίκτες της ομάδας. Ο Σαμουέλ Ετό ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, καθώς οι ετήσιες αποδοχές του άγγιζαν τα 20 εκατ. ευρώ. Ο Μουρίνιο έχει συνεργαστεί με τον Ετό και στην Ιντερ.

Η Ανζί έχει ήδη αρχίσει να παραχωρεί ποδοσφαιριστές. Οι Ντενίσοφ, Ζίρκοφ και Κοκόριν έχουν ήδη υπογράψει στην Ντιναμό Μόσχας.