Τα στρατιωτικά νοσοκομεία «επιστρατεύει» το υπουργείο Υγείας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου - δηλαδή την περίοδο όπου θα εφαρμοστεί το σχέδιο της κινητικότητας σε έξι νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ετσι, τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα συνεπικουρούν το ΕΣΥ και στις εφημερίες, σε μία προσπάθεια να καλυφθούν τυχόν υγειονομικά κενά. Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων, στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Υγείας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας, έχει δημιουργηθεί μία ομάδα υγειονομικού προσωπικού - από τρεις έως τέσσερις εξειδικευμένους γιατρούς - η οποία με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό επισκέπτεται τις ακριτικές νήσους με τις ανεπτυγμένες ναυτικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ηδη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για τον Αύγουστο του 2013 έχει προγραμματιστεί ο Αγιος Ευστράτιος και τα Ψαρά, ενώ για τους λοιπούς μήνες του έτους η Κάσος, η Κάρπαθος, οι Λειψοί, οι Φούρνοι, η Αστυπάλαια, η Χάλκη και το Καστελόριζο.

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα και προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των ακριτικών Μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου, συμφωνήθηκε η περιοδική διάθεση οπλιτών ιατρών σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και εξειδικευμένων Στρατιωτικών Ιατρών, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις δυνατότητες των Σχηματισμών της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ).

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας θα διαθέτει το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό καθώς και τους χώρους εξέτασης, εκεί όπου υπάρχουν κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από