Την ανάγκη συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική με στόχο την ανατροπή αυτής της κατάστασης, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του την Πέμπτη με συνδικαλιστές από τον χώρο της υγείας.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εν μέσω θέρους συνεχίζει τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική εις βάρος της κοινωνίας. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία επίθεση στην υγεία, την παιδεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν έχει προηγούμενο.

Αυτή την περίοδο δεν περνάει την ουρά, αλλά την καρδιά του μνημονίου, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι είναι κρίσιμης σημασίας, ο λαός μέσα από τη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου, με χαρακτηριστικά παλλαϊκής αντίστασης, να ανατρέψει πολιτικά αυτή την κατάσταση.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβερνητική πολιτική αποκτά κυνικά χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι επιλογές της όχι μόνο δεν επιλύουν κανένα από τα χρόνια προβλήματα, αντίθετα, δημιουργούν πρόσθετα. Πρόκειται για επιλογές βαρβαρότητας, είπε χαρακτηριστικά, που δημιουργούν προϋποθέσεις διάλυσης στον τομέα της υγείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξουν έκτακτα μέτρα ενίσχυσης και όχι συρρίκνωσης των δομών των νοσοκομείων και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του έχει ως βασικό στόχο, όλοι οι πολίτες να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας και αυτό, όπως είπε, προϋποθέτει διατήρηση των εργαζομένων και αύξησή τους, όπου υπάρχει ανάγκη.

Εκ μέρους των συνδικαλιστών, ο Σπ. Παπασπύρου, από το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, τόνισε την ανάγκη κοινής δράσης όλων των δυνάμεων της αριστεράς για την υπεράσπιση του συστήματος υγείας.