Σε 44 ανήλθε ο αριθμός των θανάτων από τον ιό της γρίπης ΑΗ1Ν1 στο Περού, σε σύνολο 760 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, μετά τον θάνατο του πρώτου ασθενούς στις 13 Ιουλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Οι νεκροί από τον ιό ανέρχονταν προηγουμένως σε 34, σύμφωνα με απολογισμό που είχε δοθεί στην δημοσιότητα την Δευτέρα.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες, παράλληλα με μια επ' αόριστον απεργία σε πανεθνικό επίπεδο των γιατρών και των νοσηλευτών η οποία άρχισε στα μέσα Ιουλίου.

Από τους 44 θανάτους, οι 17 καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Λίμα, η οποία αντιμετώπισε φέτος έναν ιδιαίτερα δριμύ χειμώνα με υγρασία, κατά τον οποίο παρουσιάστηκε το 49% από τα 760 κρούσματα του ιού.

Οι υγειονομικές αρχές του Περού διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα εποχικό ξέσπασμα του ιού αυτού, ο οποίος εμφανίστηκε το 2009, χρονιά κατά την οποία προκάλεσε έναν αριθμό ρεκόρ θανάτων –συνολικά 149– και αποκλείουν την περίπτωση να πρόκειται για μια επιδημία. Φέτος έγινε εξάλλου μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του ιού αυτού.

Σχεδόν το 80% των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από την νόσο αυτήν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου: διαβητικοί, υπερτασικοί, άνθρωποι που υποφέρουν από καρδιολογικά νοσήματα, άσθμα, κίρρωση ή είναι παχύσαρκοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από