Δεν είναι απίθανο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής μπάσκετ Αντρέα Τρινκιέρι, στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας να βάλει έξτρα πρόγραμμα προπόνησης δεδομένου ότι τον τελευταίο καιρό έχουν πέσει συνεχόμενα γενέθλια που συνοδεύονται από χορταστικές τούρτες.

Μια μέρα μετά από την τούρτα του κόουτς, ήταν η σειρά του Βασίλη Σπανούλη και του Στράτου Περπέρογλου να σβήσουν κεράκια αφού έχουν ίδια ημερομηνία (7 Αυγούστου) γενέθλια.

Ο πρώτος έκλεισε τα 31 και ο δεύτερος τα 29 και οι τούρτες με τις φανέλες τους (με αριθμό μάλιστα τα χρόνια τους και όχι αυτόν που φοράνε στο γήπεδο) ήταν έτοιμες.

Οι συμπαίκτες τους τραγούδησαν ξεχωριστά στον καθένα το κλασσικό εορταστικό τραγούδι, όπου (όπως φαίνεται και στο όμορφο βιντεάκι της ΕΟΚ) έγινε χαμός όταν έφτασαν στο Σπανούλη στη φράση: «Μεγάλος να γίνεις με άσπρα μαλλιά».

Ο Βασίλης έπιασε γελώντας το κεφάλι του και οι συμπαίκτες του γέλασαν πολύ καθώς δεν φημίζεται και ως ο παίκτης με την…πλουσιότερη κόμη.

Ακολούθησε νέο άναμμα των κεριών για τον Περπέρογλου (αν και ο κάθε παίκτης είχε και ξεχωριστή σειρά στη βάση της φανέλας-τούρτας) με τη σχετική πλάκα και αρκετούς παίκτες να απαθανατίζουν το στιγμιότυπο στα κινητά τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η εθνική ετοιμάζεται για το πρώτο της τουρνουά στο Στρασβούργο, όπου και θα αντιμετωπίσει δυνατές ομάδες (Κροατία, Γερμανία και Γαλλία) στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (4-22 Σεπτεμβρίου).

Η αποστολή αναχωρεί το μεσημέρι της Πέμπτης για τη γαλλική πόλη χωρίς τον τραυματία Γιάννη Μπουρούση που έχει ράγισμα στα πλευρά και συνεχίζει την ατομική προπόνηση με τον γυμναστή της ομάδας Γιάννη Παπαγεωργίου.

Επίσης δεν θα ακολουθήσουν την ομάδα οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Νίκος Παππάς, που πιθανότατα θα είναι οι πρώτοι που θα αποχαιρετήσουν την ομάδα στο δρόμο προς το Κόπερ της Σλοβενίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τουρνουά του Στρασβούργου, που αρχίζει την Παρασκευή:

Παρασκευή 9 Αυγούστου: 19.00:Ελλάδα-Κροατία, 21.30: Γαλλία-Γερμανία

Σάββατο 10 Αυγούστου: 19.00: Γερμανία-Ελλάδα, 21.30: Γαλλία-Κροατία

Κυριακή 11 Αυγούστου: 16.30:Κροατία-Γερμανία, 19.00:Γαλλία-Ελλάδα