Η εταιρεία παραγωγής που έχει τα δικαιώματα της ταινίας «Βαθύ Λαρύγγι» του 1972 κατέθεσε αγωγή για να εμποδίσει τη διανομή της ταινίας «Lovelace (Λάβλεϊς)» με θέμα τη ζωή της πορνοστάρ Λίντα Λάβλεϊς.

Συγκεκριμένα, η Arrow Productions Ltd κατέθεσε αγωγή ζητώντας 10 εκατ. δολάρια στο Αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο του Μανχάταν κατά των παραγωγών της ταινίας με πρωταγωνίστρια την Αμάντα Σέιφριντ και της εταιρείας διανομήςWeinstein Company.

Ισχυρίζεται ότι η ταινία «Lovelace» χρησιμοποιεί πλάνα διάρκειας πάνω από πέντε λεπτών της ταινίας «Βαθύ Λαρύγγι» χωρίς την άδεια της Arrow ενώ δεν έχει άδεια ούτε για τη χρήση του ίδιου του τίτλου της («Lovelace»).

Στα χαρτιά που κατέθεσε η Arrow στο δικαστήριο αναφέρει ότι «οι συνεργάτες της εταιρείας ξαφνιάστηκαν όταν έμαθαν για την ταινία «Lovelace» καθώς κανένας παραγωγός δεν τους είχε ποτέ πλησιάσει για να ζητήσει άδεια».

Η ταινία «Lovelace» επικεντρώνεται στη ζωή της ιέρειας του πορνό Λίντα Λάβλεϊς (κατά κόσμο Λίντα Μπόρμαν), στον γάμο της με τον Τσακ Τρέινορ, ο οποίος την κακοποιούσε συστηματικά, και στο πώς έφθασε να γίνει το «Βαθύ Λαρύγγι».

Η ταινία έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Sundance και πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους των ΗΠΑ στις 9 Αυγούστου.