Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα γίνει –σύμφωνα με την εφημερίδα «Μάρκα» –ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, ο πορτογάλος άσος συμφώνησε με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ για ανανέωση του συμβολαίου του έως το 2018, με ετήσιες αποδοχές 17 εκατ. ευρώ! Ο πορτογάλος άσος θα πάρει από τη Ρεάλ 85 εκατ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το συμβόλαιό του είναι μεγαλύτερο (κατά ένα εκατ. ευρώ ετησίως) από του Λιονέλ Μέσι, αλλά δεν είναι το υψηλότερο στον κόσμο.

Πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής είναι ο Σαμουέλ Ετο της ρωσικής Ανζί, ο οποίος έχει συμβόλαιο 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Ακολουθούν ο Κριστιάνο Ρονάλντο (17 εκατ.) και ο Λιονέλ Μέσι (16 εκατ.). Στη συνέχεια της σχετικής λίστας βρίσκονται ο Νεϊμάρ με 15 εκατ., ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς της Παρί Σεν Ζερμέν με 14,5 εκατ., ο Ρανταμέλ Φαλκάο της Μονακό με 14 εκατ. και ο Γουέιν Ρούνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 13,8 εκατ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα κρατήσει και περισσότερο από το 50% από τα εμπορικά δικαιώματα που τον αφορούν. Η ισπανική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η συμφωνία ουσιαστικά κλείστηκε πριν από έναν μήνα και αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος (17/8). Στο Λος Αντζελες έγινε άλλη μία συζήτηση μεταξύ Κριστιάνο Ρονάλντο και Φλορεντίνο Πέρεθ, αφού ο πορτογάλος ήθελε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρεάλ, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Εκίπ» είχε πει: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα κλείσει την καριέρα του στη Ρεάλ».