Ανοικτό άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το ενδεχόμενο για νέα οριζόντια μέτρα με υπαγωγή σε διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων εάν δεν προχωρήσει ο σχεδιασμός από τα υπουργεία για το κύμα άλλων 12.500 μέχρι το τέλος του έτους. Αισιόδοξος, αντιθέτως, εμφανίστηκε (Μega) για τους πρώτους 12.500 υπαλλήλους μέχρι τον Σεπτέμβριο: «Η πραγματικότητα είναι ότι τα υπουργεία κατά βάση ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωση που είχαν αναλάβει απέναντι στον Πρωθυπουργό και έχουμε πια θέσει ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα».

Χαρακτήρισε επίσης την κινητικότητα «δυναμική διαδικασία» όπου κάποιος φορέας προσφέρει υπαλλήλους αλλά μπορεί και να πάρει όταν έχει ελλείψεις. Οπως εξάλλου διευκρίνισε, η κινητικότητα επηρεάζει μόλις το 4% του συνολικού προσωπικού, ενώ οι απολύσεις θα αγγίξουν το 2%.

Ανοιξε τέλος το θέμα άρσης της μονιμότητας, επαναλαμβάνοντας παλαιότερες θέσεις: «Είμαστε πια ώριμοι ως κοινωνία να ξεφύγουμε από την έννοια της σκληρής μονιμότητας και να πάμε σε μία έννοια αξιολόγησης και αξιοκρατίας».