Με αφορμή τα 85 χρόνια από τη γέννηση του Αντι Γουόρχολ (στις 6 Αυγούστου), το Μουσείο Γουόρχολ αποφάσισε να πραγματοποιήσει ζωντανή αναμετάδοση από τον τάφο του εμβληματικού καλλιτέχνη στο Πίτσμπουργκ.

Στην ιστοσελίδα, κάτω από την αναμετάδοση, υπάρχουν τα λόγια του πατέρα της ποπ αρτ: «Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί, όταν πέθανες, δεν εξαφανίστηκες, και τα πάντα μπορούσαν απλά να συνεχίσουν όπως ήταν πριν, μόνο που εσύ πολύ απλά δεν θα ήσουν εκεί. Πάντα σκεφτόμουν ότι θα ήθελα η ταφόπλακά μου να είναι άδεια. Χωρίς επίγραμμα και χωρίς όνομα. Στην πραγματικότητα, θα ήθελα να λέει «αποκύημα»».

Το πρότζεκτ έχει την ονομασία «αποκύημα» και είναι ένας φόρος τιμής στα λόγια του Γουόρχολ.

Το live feed ξεκίνησε να αναμεταδίδεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και η κάμερα θα αναμεταδίδει 24 ώρες το 24ωρο. Στην ιστοσελίδα υπάρχει και χάρτης με οδηγίες για το πού βρίσκεται ο τάφος του διάσημου καλλιτέχνη.

Γνωστός για την επιρροή του στην ποπ αρτ, ο Γουόρχολ γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ το 1928 και πέθανε το 1987. «Πιστεύουμε ότι αυτό θα δώσει στον Γουόρχολ την ικανοποίηση να ξέρει ότι είναι ακόμα συνδεδεμένος και ανοιχτός (όπως η κάμερα) 25 χρόνια μετά τον θάνατό του» ανέφερε ο διευθυντής του Μουσείου Ερικ Σίμερ.

Το Μουσείο, σε συνεργασία με το EarthCam, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσφέρει live βίντεο και από την εκκλησία που βαπτίστηκε ο Γουόρχολ, ο οποίος ήταν πιστός Καθολικός.

Κάθε χρόνο, τον τάφο του καλλιτέχνη στο Πίτσμπουργκ επισκέπτονται χιλιάδες άτομα, πολλά από τα οποία αφήνουν αντικείμενα που φέρουν έργα του, τα οποία άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην ποπ αρτ (όπως τα κουτάκια της σούπας Campel).

Ο καλλιτέχνης χαρακτήριζε τον εαυτό του ως «πλάσμα της φαντασίας», ένα «κατασκεύασμα» που σύντομα άρχισε να ασχολείται με την τέχνη, να τριγυρίζει σε ντισκοτέκ, κινηματογραφικές λέσχες, γκαλερί και επιδείξεις μόδας.

Τη δεκαετία του 1960 αρχίζει να ασχολείται με καταναλωτικά αγαθά και να τα μετατρέπει σε έργα τέχνης, καθώς και με πορτρέτα διασημοτήτων.