Τη λήψη έκτακτων μέτρων για την πρόληψη των πυρκαγιών ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε την πλήρη ενεργοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. με συνεχείς περιπολίες στα δάση, αλλά και απαγόρευση της κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση, από τη δύση ώς την ανατολή του ηλίου, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Θα απαγορευτεί απολύτως η κυκλοφορία και των πεζών και των οχημάτων στα περιαστικά δάση και από την δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου αλλά και σε πολλές περιπτώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, λόγω του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής, δεν επιτρέπεται, από την Τρίτη έως και το Σάββατο (10-08-2013) η διέλευση οχημάτων και πεζών από τα προαστιακά δάση της Αττικής, το διάστημα από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου. 

Οι περιορισμοί αυτοί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, δύναται να επεκταθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Άλλοτε από εγκληματική αμέλεια, άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες λόγω της ώρας ή της περιοχής συνθήκες όπως παραδείγματος χάρη χθες το βράδυ στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, ξεσπούν πυρκαγιές που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του πυροσβεστικού σώματος» είπε ο κ. Δένδιας, σημειώνοντας:

«Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σύμφωνα με τα πρόσφατα της αρμόδιας υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, οι μισές περίπου πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί τα αίτιά τους οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από