Σε επαφή με βασικές έννοιες χρηματοοικονομικής, οικονομικής διαχείρισης και συναλλακτικής συμπεριφοράς, τη σχολική χρονιά 2012-13, ήρθαν περίπου 7.600 μαθητές από 160 γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας, μέσα από τα σχετικά προγράμματα που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) /Junior Achievement Greece με τη συνδρομή εθελοντών από επιχειρήσεις.
Η Εθνική Τράπεζα μετείχε στα προγράμματα με 37 στελέχη της να συμμετέχουν ως εθελοντές-εκπαιδευτές, μεταφέροντας στους μαθητές εμπειρίες και διδάγματα από την εργασιακή τους απασχόληση. Τα προγράμματα με συμμετοχή στελεχών της τράπεζας έλαβαν χώρα σε 32 σχολεία - 67 τμήματα - σε όλη την Ελλάδα, στη πλειοψηφία τους δημόσια.
Στο πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση, η ομάδα του Κολεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης με εθελοντές-εκπαιδευτές στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, πήρε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013. Στη συνέχεια η ομάδα διακρίθηκε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Best Company of the Year Competition 2013, που διοργανώθηκε στο Λονδίνο μεταξύ ομάδων από 34 ευρωπαϊκές χώρες και έλαβε το βραβείο Sage's Financial Management in Business Award.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από