Εκμεταλλευόμενοι την προθυμία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη να απαντά σε όσο το δυνατόν περισσότερα μηνύματα στο twitter, οι φορολογούμενοι βρήκαν τρόπο να του απευθύνουν καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο για επιχειρήσεις και περιοχές όπου δεν εκδίδονται αποδείξεις.

Ενδεικτικά, στον λογαριασμό του στο twitter ο κ. Θεοχάρης έλαβε καταγγελία για επιχείρηση στην παραλία Θίνες Βαρθολομιού Ηλείας που ενοικιάζει 90 ομπρέλες και δεν εκδίδει αποδείξεις. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων απήντησε άμεσα στην καταγγελία, λέγοντας πως θα στείλει ειδικό συνεργείο ελέγχου.

Ωστόσο, συνεργάτες του κ. Θεοχάρη αποσαφήνισαν πως οι πολίτες θα πρέπει να προχωρούν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες στο ΣΔΟΕ (τηλέφωνο 1517) ή στην Οικονομική Αστυνομία (τηλέφωνο 11012), διότι αυτή είναι η θεσμικά προβλεπόμενη διαδικασία.

Νέο λουκέτο σε επιχείρηση

Στο σφράγισμα επιχείρησης για 48 ώρες προχώρησε το ΣΔΟΕ. Στα πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί για την πάταξη της φοροδιαφυγής, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος διαπίστωσε ότι ατομική επιχείρηση στην Κυλλήνη Ηλείας δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία σε 36 περιπτώσεις. Κατόπιν τούτου προχώρησε στο σφράγισμα της επιχείρησης για 48 ώρες.