Ηταν αποκαρδιωτικός ο Ιούλιος για τους Γάλλους. Πρώτα η Protourisme ανακοίνωσε ότι το 64% των ιδιοκτητών ξενοδοχείων, κάμπινγκ και άλλων τουριστικών καταλυμάτων στη Γαλλία κατέγραψαν κατά μέσο όρο 6% κάμψη του τζίρου τους συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2012 - μόνο το 12% ανέφερε αύξηση του τζίρου. Κατόπιν το συνδικάτο των εστιατόρων SNRTC ανακοίνωσε ότι οι πελάτες των καταστημάτων εστίασης μειώθηκαν κατά 13,2% κατά μέσον όρο τον εφετινό Ιούλιο συγκριτικά με πέρυσι.
«Η πτώση του Ιουλίου είναι ιστορικών διαστάσεων. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το πρώτο εξάμηνο η κάμψη της πελατείας και των πωλήσεων στον κλάδο ήταν συνολικά 5%, συμπεραίνει ότι, όσο και αποδοτικός να είναι ο Αύγουστος, η εφετινή χρονιά πάει χαμένη», σημείωσε ο πρόεδρος του SNRTC Μισέλ Μορέν. Και προειδοποίησε για τις επιπτώσεις που θα έχει η κάμψη αυτή στην απασχόληση, καθώς την τελευταία διετία ο κλάδος έχασε περίπου το 10% των θέσεων εργασίας που διέθετε. Σημειωτέον ότι το SNRTC εκπροσωπεί 1.700 καταστήματα με 37.000 μισθωτούς και ετήσιο τζίρο 2,7 δισ. ευρώ.
«Και τι κάνει η κυβέρνηση; Ετοιμάζεται την 1η Ιανουαρίου 2014 να αυξήσει και πάλι τον συντελεστή ΦΠΑ από το 7% στο 10%...», παραπονιέται ο Μορέν.
Ομως η αλήθεια είναι ότι η μείωση ουδόλως τόνωσε τον κλάδο στη Γαλλία. Γι' αυτό η γαλλική κυβέρνηση σκέφθηκε τουλάχιστον να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα. Και είναι απορίας άξιον γιατί η ελληνική κυβέρνηση ανέδειξε ένα αποδεδειγμένα τόσο ατελέσφορο μέτρο σε κορυφαία διεκδίκησή της στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από