Χιλιάδες ισλαμιστές υποστηρικτές του ανατραπέντος Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Καΐρου ζητώντας την αποκατάστασή του.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την ώρα που διεθνείς απεσταλμένοι βρίσκονται στο Κάιρο για συνομιλίες με ηγετικά στελέχη και των δύο πλευρών σε μία προσπάθεια να βρεθεί πολιτική λύση και να αποφευχθεί η αιματοχυσία.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, όπως: «Μόρσι, Μόρσι» και «Δεν είμαστε τρομοκράτες», ενώ κρατούσαν φωτογραφίες του ανατραπέντος ηγέτη.

Αλλοι έγραφαν σε τοίχους και αγάλματα συνθήματα προσβλητικά για τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό, Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος ηγήθηκε της ανατροπής του Μόρσι στις 3 Ιουλίου έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της προεδρίας του.

Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν έκαναν άμεσα καμιά απόπειρα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι περπατούσαν σε σειρές των δέκα ατόμων, με αποτέλεσμα η πορεία να εκτείνεται σε μήκος πολλών τετραγώνων.

Το πρωί της Δευτέρας, διεθνείς απεσταλμένοι επισκέφθηκαν στη φυλακή υψηλόβαθμο μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Σύμφωνα με το MENA, οι απεσταλμένοι μίλησαν με τον αναπληρωτή αρχηγό των Αδελφών Μουσουλμάνων, τον Χάιρατ Ελ Σάτερ, στη φυλακή Τόρα, νότια του Καΐρου, αλλά το πρακτορείο δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Η αμερικανική πρεσβεία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη συνάντηση.

Η αποστολή περιλαμβάνει τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπερνς και τον απεσταλμένο της ΕΕ Μπερναντίνο Λεόν.