Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο με τους εκπροσώπους της κεντροδεξιάς στο Κοινοβούλιο.

Πηγές της Ιταλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας ανέφεραν ότι οι Μπρουνέτα και Σκιφάνι προέβαλαν μια σειρά αιτημάτων θέτοντας ως όρο την ικανοποίησή τους για παραμείνει αλώβητη η κυβέρνηση Λέτα.

Παρατηρητές τονίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της συνομιλίας αφιερώθηκε στο μέλλον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και στις δυνατότητες να δοθεί μια «πολιτική λύση» στο πρόβλημα που έχει προκύψειμετά την οριστική καταδίκη του για φορολογική απάτη κατά την αγοραπωλησία πνευματικών δικαιωμάτων του ομίλου μέσων ενημέρωσης Mediaset.

Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) στη Βουλή και στη Γερουσία, Ρενάτο Μπρουνέτα και Ρενάτο Σκιφάνι, είχαν ζητήσει τη συνάντηση αυτή για να συζητήσουν με τον Πρόεδρο Ναπολιτάνο την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Οι εκπρόσωποι του PdL στο Κοινοβούλιο εξέθεσαν στον ιταλό Πρόεδρο κάποια συγκεκριμένα βήματα που θεωρούν αναγκαία για την περαιτέρω εμπέδωση της θετικής εξέλιξης της ιταλικής πολιτικής και (τη διατήρηση) της σταθερότητας» ανέφεραν πηγές της Ιταλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Τη Δευτέρα, πιθανότατα το απόγευμα, ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να συναντηθεί με τους συνηγόρους υπεράσπισής του με τους οποίους και θα συζητήσει το ενδεχόμενο να ζητήσει από την εισαγγελία του Μιλάνου να μετατρέψει τον ένα χρόνο φυλάκισης που επικυρώθηκε από τον Αρειο Πάγο –τα υπόλοιπα τρία παραγράφηκαν– σε κατ’ οίκον περιορισμό.