Με πρόστιμο 1.200 στερλίνες (περίπου 1.400 ευρώ) γλίτωσε ο παλαιός αστέρας των αγγλικών γηπέδων Πολ Γκασκόιν, ο οποίος αποδέχθηκε την ενοχή του για επίθεση, μέθη και διατάραξη της τάξης αναφορικά σε ένα επεισόδιο που συνέβη πριν από έναν μήνα σε σιδηροδρομικό σταθμό του Χέρτφορντσαϊρ.

Ο 46χρονος Γκασκόιν, ένας από τους πιο ταλαντούχους βρετανούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο οποίος όμως είδε την καριέρα του να καταστρέφεται λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ, εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο δικαστήριο του Στίβενεϊτζ και αποδέχθηκε την ενοχή του για όλα τα αδικήματα για το περιστατικό της 4ης Ιουλίου στον σταθμό της πόλης.

Εκείνο το βράδυ ο Γκασκόιν ταξίδευε από το Νιούκαστλ στο Λονδίνο αλλά για άγνωστο λόγο βγήκε από το τρένο στον σταθμό του Στίβενεϊτζ, περίπου 43χλμ. βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας.

Υπεύθυνοι του σταθμού διαπίστωσαν ότι ήταν εντελώς μεθυσμένος και προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν βάζοντάς τον σε αναπηρικό καροτσάκι. Εκείνη τη στιγμή ο Γκασκόιν επιτέθηκε στον υπεύθυνο των εισιτηρίων Τζακ Σέρινγκτον, τον οποίο, όπως είπε η εισαγγελέας, άρπαξε από τον λαιμό.

Ο Σέρινγκτον δεν τραυματίστηκε από την επίθεση του Γκασκόιν, ο οποίος συνελήφθη αμέσως από αστυνομικούς.

Ο δικαστής του επέβαλε πρόστιμο 600 στερλινών για επίθεση, 400 στερλινών για μέθη, 100 στερλίνες ως αποζημίωση στον Σέρινγκτον και άλλα 100 λίρες για δικαστικά έξοδα.