Για καθυστέρηση στην επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις - δικαιούχους διαμαρτύρεται με επιστολή της η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Στην επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, που κοινοποιείται και στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρά τις σαφείς οδηγίες σας για την εφαρμογή της νέας διαδικασίας επιστροφής φόρων από τον Μάρτιο 2013, στην οποία προβλέπεται να γίνεται αυτεπάγγελτα συμψηφισμός χρεών και οφειλών από την εφορία και εντός 10ημέρου να εκδίδεται επιταγή στο όνομα του δικαιούχου για ποσά, που δεν ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ και, ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις περιμένουν την επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούνται και η αγορά απεγνωσμένα αναζητά ρευστότητα, οι επιστροφές του ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις γίνονται με το σταγονόμετρο με αποτέλεσμα μέχρι τον προηγούμενο μήνα να έχει λάβει επιστροφή μόλις ένας στους 10 δικαιούχους».

Στην επιστολή αναφέρει ακόμα: «Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων περίπου 4.810 επιχειρήσεις επί συνόλου 12.178 που υπέβαλαν αιτήσεις για επιστροφές ΦΠΑ περιμένουν για την είσπραξη των ποσών που δικαιούνται πάνω από τέσσερις μήνες. 
Είναι αντιληπτό ότι οι επιχειρήσεις, που προσβλέπουν σε αυτά τα ποσά, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και να ανταποκριθούν ακόμη και στις λειτουργικές τους δαπάνες και όχι να σκεφθούν να κάνουν επενδύσεις».

Στην επιστολή του, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ζητά την παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου οι ΔΟΥ να τηρήσουν τη νέα διαδικασία και να εξοφλήσουν το συντομότερο δυνατόν τις εκκρεμείς επιστροφές ΦΠΑ στους δικαιούχους.

Η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο Ανδριανό Μιχάλαρο και τον γενικό γραμματέα Γεράσιμο Μιχαλάκη.

Εν τω μεταξύ, την αντίθεσή του στην τακτική του ΟΑΕΕ με τα πρόσφατα ειδοποιητήρια και τις απειλές κατασχέσεων στους οφειλέτες εξέφρασε με δηλώσεις του ο κ. Μιχάλαρος.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ