Στρατηγείο για όλες τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που θα αφορούν το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων καθώς και για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη δημιουργούνται δύο νέες διευθύνσεις, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η Διεύθυνση Υποστήριξης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων με αντικείμενο τους δύο αυτούς τομείς. Στις διευθύνσεις αυτές μεταφέρονται οι αντίστοιχες αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
Οπως αναφέρει σχετική απόφαση του κ. Θεοχάρη για τη σύσταση των εν λόγω οργανικών μονάδων, στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπάγονται τα Τμήματα Εφαρμογών Φορολογίας Εισοδήματος - Ακίνητης Περιουσίας - Οχημάτων και Διαχείρισης Περιουσιολογίου, Εφαρμογών ΦΠΑ και Ειδικών Φορολογιών.
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ